Korea igår och idag. Historia, politik och ekonomi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2018-11-25
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
215 x 150 x 23 mm
Vikt
622 g
SAB
Koeb
ISBN
9789198406443

Korea igår och idag. Historia, politik och ekonomi

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-11-25
276
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Chosôn är Koreas ursprungliga namn och betyder Morgonstillhetens land. Men stillhet är knappast vad som utmärker Koreahalvöns historia, eller dess samtid. Med sitt läge, mellan Kina och Japan, har Korea under årtusenden utgjort slagfält för främmande krigsherrars maktanspråk.

Det senaste exemplet är när Korea, efter andra världskriget, befriades från den japanska ockupationen, bara för att slitas sönder av världskrigets segrarmakter, USA och Sovjetunionen. Ur askan av Koreakriget på 1950-talet trädde Nord- och Sydkorea fram. Två länder med diametralt skilda samhällssystem, trots sin gemensamma kultur och historia.

Här får vi följa Koreahalvöns dramatiska utveckling från landets äldsta historia - med maktkamper mellan kungadömen, dynastier och aristokrati, strider med mongolerna, jordreformer och bondeuppror - till modern tid och situationen där halvön befinner sig mitt skärningspunkten för några av världens stora konflikter.

Gabriel Jonsson är docent i Koreas språk och kultur, verksam vid Stockholms universitet.

"Det är alldeles utmärkt att svenska läsare nu får tillgång till en fullmatad bok om Korea - det första svenska översiktsverket på över 20 år. Jag hoppas att boken finner många läsare och bidrar till att kunskapen om Korea växer och sprids." Ur Klas Eklunds förord
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Korea igår och idag. Historia, politik och ekonomi
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Korea igår och idag. Historia, politik och ekonomi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lärorikt om Koreas historia
    Clas-Göran Classon (Örebro), 8 december 2023

    Intressant genomgång med mycket fakta. Heltäckande beskrivning av Koreas historia fram till 2018 där det mesta nog är nytt för de flesta svenskar. Ett fascinerande land med en enorm utveckling.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gabriel Jonsson