Spegeln i rummet utanför (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
1
Förlag
Tallbergs Förlag
Medarbetare
Tallberg-Freij, Marcus (form)
Illustratör/Fotograf
Danielle Pamp
Dimensioner
217 x 147 x 27 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789198423440

Spegeln i rummet utanför

(7 röster)  |  Läs 7 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-09-07
147
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  123
Visa alla 1 format & utgåvor
Året är 1673. En kvinna flyr för sitt liv. Elsas make och systerdotter har avrättats till följd av det brutala mord Elsa bevittnade. Utklädd till man sitter hon upp på hästryggen för att försöka undkomma mannen som förföljer henne.

Året är 2006. Efter att ha tröttnat på både sin makes och tonårsdotters svåra humör besöker Suset en äldre kvinna i den lilla byn på Norra Finnö. Där kommer hon över en gammal skrivbok som tar henne bakåt i tiden, till år 1673.

Detta är en fiktiv berättelse inspirerad av en avrättning som skedde i Finnveden i Småland år 1673.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spegeln i rummet utanför
 2. +
 3. Den blå gardinen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den blå gardinen av Stina Nilsson Bassell (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Spegeln i rummet utanför. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Blandad kompott, spännande historisk del
  Marias bokhylla, 15 maj 2021

  2,5/5

  Spegeln i rummet utanför är en tudelad roman. Vi får följa olika karaktärer i under 2000-talet, men så får vi också möta Elsa under 1670-tal. Det gör vi genom en skrivbok som en av 2000-talets karaktärer läser i och på så sätt knyts allt ihop. Elsa har flytt från sitt hem efter att hennes make och systerdotter brutalt mördat någon och sedan avrättats. Hennes far kommer undan från mordanklagelserna, och Elsa är rädd för att han ska få tag i henne. Utklädd till man flyr hon genom... Läs hela recensionen

 2. En minst sagt gripande berättelse!
  Evas Boktankar, 17 maj 2020

  "Spegeln i rummet utanför" är absolut en berättelse som fastnat hos mig! En verkligt gripande berättelse, som är skriven på ett så målande och underbart vackert sätt.

  Jag älskar historiska romaner, och det här är en av mina favoriter i genren.
  Konceptet där man får följa två kvinnor i olika tidsepoker är något jag gillar väldigt mycket. Att historien dessutom är baserad på en verklig händelse gör inte berättelsen mindre intressant.

  Språket i boken är väldigt vackert! Läs hela recensionen

 3. Stark och gripande om kvinnors kamp genom tiderna

  Författaren skriver väldigt poetiskt, vilken var en ny erfarenhet för mig. Det tog ett tag innan jag vant mig, men sen gillade jag hennes vackra och målande språk. Det var extra kul att läsa eftersom jag själv varit i Sanden flera gånger.

 4. Omtumlande, stark och mörk. Bitvis hjärtskärande..

  Det här är den andra boken som jag läst av författaren och även fast jag gillade "I mjölnarens spår" (som jag mer än gärna rekommenderar) så är den här boken ett strå vassare enligt mig!

  En sak som jag fascinerades av redan när jag läste den första boken är att författaren är Riktigt duktig på att återberätta händelser som skett i dåtid. Boken bygger på händelser i nutid (2006) men som är tätt sammanlänkade med händelser som skett under 1670-talet.

  Vi får träffa starka kvinn... Läs hela recensionen

 5. En välskriven historisk roman
  -, 2 mars 2020

  Vilket konstverk som pryder omslaget på denna fina bok!! Jag är av den åsikten att ett vackert yttre kan bidra till ökad läsglädje, vilket i allra högsta grad gäller här. Boken bjuder dessutom på ett vackert språk och gör den till en fröjd att läsa. Stina Nilsson Bassel har skrivit en roman med ett starkt feministiskt fokus. Hon belyser kvinnans roll, och samhällets (männens) kvinnosyn, i både dåtid och nutid. Det är ett angeläget perspektiv som författaren lyfter och som manar till eftertank... Läs hela recensionen

 6. finstämd roman
  @bettan_bokprataren (Örebro), 27 februari 2020

  Stina har en alldeles egen berättarstil som jag till en början upplevde ganska svår. Det tog tid för mig att komma in i hennes sätt att tänka och skriva. Ett tag tänkte jag faktiskt ge upp, men jag är så glad att jag fortsatte. Det är en fantastisk bok som jag verkligen kan rekommendera av hela mitt hjärta.
  Språket ger en extra dimension då det målar upp scener som blir så verkliga.

  "För människan som var hennes far var den mest fruktansvärda person som Gud skådat. Med en själ sv... Läs hela recensionen

 7. 50/50
  Bokdjungeln , 29 augusti 2019

  Berättelsen som utspelar sig på 1600-talet är verkligen favoriten. För mig hade det nästan blivit bättre om det bara var den delen som boken bestod av. Jag tycker att det som utspelas 2006 inte alls är lika spännande och det blir bara jobbigt och känns spretigt m att behöva hoppa mellan berättelserna. Jag gillar som sagt den ena delen och vill ge den 4:a i betyg. Dock hade jag svårt för det andra spåret i boken och slutbetyget blir därmed en 3:a.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Stina Nilsson Bassell

Bokvideo