Avtalsrättens grundelement (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2020-08-05
Upplaga
3
Förlag
Iusté Aktiebolag
SAB
Oeaaa-c
ISBN
9789198430912
Avtalsrättens grundelement (inbunden)

Avtalsrättens grundelement

Inbunden Svenska, 2020-08-05
420
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken ger en initierad översikt av den svenska avtals-rätten, vilken fokuserar på de grundläggande frågor som är av störst vikt för möjligheten att förstå och tillämpa de avtalsrätts-liga reglerna. Till dessa hör regelstrukturen, begreppen, systema-tiken och värderingarna. Den grundläggande åtskillnad som görs mellan avtalsrättens olika delar - avtalsslut, avtalstolkning och ogiltighet - och samspelet mellan dessa förklaras och utvecklas. Viljeförklaringsbegreppets och rättshandlingsbegreppets inne-börd analyseras ingående i ett praktiskt perspektiv.

Innebörden av de avtalsrättsliga reglerna och begreppen utveck-las mot denna bakgrund på ett motsägelsefritt, pedagogiskt och klargörande sätt. Det gör boken till ett ovärderligt hjälpmedel såväl för studenten som för praktikern. Bakom boken ligger 30 års forskning, mestadels inom ramen för forskningsprojektet Den nya avtalsrätten.

Bert Lehrberg är professor i civilrätt vid Uppsala universitet. Han har tidigare varit professor i bankrätt. Han är också skiljeman och konsult i affärsjuridiska frågor samt förestår utbildnings- och konsultföretaget Iusté.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Avtalsrättens grundelement
  2. +
  3. Svensk lag 2022

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk lag 2022 av Per Henrik Lindblom, Kenneth Nordback (inbunden).

Köp båda 2 för 1439 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bert Lehrberg