#kvinnofrid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2018-03-01
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
429 g
SAB
Hc
ISBN
9789198433517

#kvinnofrid

Inbunden,  Svenska, 2018-03-01

Slutsåld

#kvinnofrid handlar om Marina som bor i Huddinge. Det är hon som för ordet i den här romanen. Det är med hennes ögon vi ser allt, från det att hon från första början får kontakt med Göran på nätet och de bestämmer sig för att träffas. Hon anar inte att han är en berömd och högaktad polis och att han samtidigt har andra kvinnor som han behandlar illa. Vi följer nära alla de gånger som Göran kommer hem till henne, vi får antydningar om hans övergrepp och hur hon hanterar dem hos sin psykolog flera år senare när Göran blir dömd och så småningom frigiven.Detta är en närgången och nervig berättelse om hur Marina tänker, hur hon resonerar med sin bästa väninna, hur hon ser på livet, på kärleken, på spänning. Vi får bakgrunder: män hon haft tidigare, föräldrarna, saknaden efter hennes lillebror som dog tidigt. Men mest av allt får vi hennes kamp mot att bli trampad på.Stig Hanséns pjäs Operation Värdegrund framfördes 2013 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och 2014 på Stora Teatern i Göteborg. Den handlar om polischefen Göran Lindberg som förgrep sig på ett stort antal kvinnor och som dömdes till sex års fängelse för det.

#kvinnofrid är en fiktionaliserad och fristående fortsättning på den berättelsen.Stig Hansén, född 1954 i Malmö, nu bosatt i Stockholm, är författare och frilansjournalist på heltid sedan 1980. Han bokdebuterade 1982 och har skrivit en lång rad romaner, reportageböcker, thrillers, noveller, debattböcker, pjäser, porträtt av politiska tänkare och musiker och journalister och skådespelare och böcker om konsten att skriva.

2017 kom han med den starkt lovprisade Birgitta Ulfsson med och mot min vilja och den lika hyllade Sista sången från Möllevången . Om den senare skrev Bibliotekstjänst: Malmö paradoxernas stad, här lever ont och gott sida vid sida har fått ett mycket läsvärt och kärleksfullt porträtt att glädjas åt.Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stig Hansén