Vivi i Chhindwara (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2021-05-17
Förlag
EFS Budbäraren
Medarbetare
Kruse, Benjamin (form)
Dimensioner
210 x 139 x 10 mm
Vikt
208 g
SAB
Lz
ISBN
9789198433890
Vivi i Chhindwara (häftad)

Vivi i Chhindwara

Häftad,  Svenska, 2021-05-17
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vivi Rinman var blott 22 år när hon år 1897 lämnade Göteborg för att följa sin barndomsdröm att bli missionär i Indien. Drygt 40 år senare mottog hon Kaiser-i-Hind medaljen av den engelsk-indiska regeringen för sitt »långvariga och välsignelsebringande arbete i Indien«.

Den dramatiska utresan bestod av tåg genom Europa följt av båt över Medelhavet, Röda havet och Indiska Oceanen. En kall decemberdag ute på Medelhavet skrev Vivi i ett brev hem till sin mamma:»Om det verkligen är Gud som sänder missionärerna, varför få så många av dem komma ut bara för att bli sjuka och dö, mänskligt sett? Herren göre oss villiga och nöjda.«

Väl på plats i Chhindwara hade hon nätt och jämnt installerat sig innan hennes hårda arbete började. Hon hamnade då mitt uppe i att ta hand om alla de barn som drabbats av hungerkatastrof efter den svåra torkan åren 1896 - 1897. Med avbrott för tjänst i Shaphur 1937-1940 stannade Vivi i Chhindwara till 1944.

I Vivi i Chhindwara får du en unik inblick i Vivi Rinmans lika fantastiska som fascinerande gärning från pionjärtiden i EFS missionshistoria.

Om författaren
Ingrid Kågedal är utbildad gymnasielärare i biologi och kemi, nu pensionerad: Hennes intressen kan sammanfattas till Natur och Kultur; att läsa, att fotografera, att resa och efter pensioneringen, att skriva. Tidigare utgivning På EFS förlag Budbäraren: Gustava och bröderna i Ostafrika. Men egenutgivning: Två fotohäften med bildtext: Fjärilar på Gräsö och Orkidéer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vivi i Chhindwara
  2. +
  3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Kågedal

  • Gustava och bröderna i Ostafrika

    Ingrid Kågedal

    I oktober 1869 påbörjade Gustava von Platen sin resa till Östafrika för att förenas med sin fästman, missionären Bengt Peter Lundahl. Tillsammans med tre unga män reste hon med tåg genom Europa och sedan med båt över Medelhavet, via Alexandria och...