Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2018-06-18
Upplaga
2
Förlag
Bubo Förlag AB
Illustratör/Fotograf
Therése Larsson
Dimensioner
214 x 145 x 17 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198434866

Styx märke

(9 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-06-18
179
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På flykt undan Styx soldater söker de båda syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek.Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng. De har kommit till Sagofallen. Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp börjar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet!

Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, som alla är riktiga bladvändare. Böckerna riktar sig till alla från cirka 6 år och uppåt (särskilt lämplig för bokslukaråldern). Kapitlen är korta och spännande och man kommer direkt in i handlingen. Böckernas fina illustrationer är gjorda av Therése Larsson.

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com)


Tre röster från läsare: "de mest spännande böcker jag någonsin läst", "tom bättre än Narnia" och "bara älskar de här böckerna".

Recensioner:
"Helt magisk! Boken får fem av fem möjliga." - Gullis lästips

"Ett magiskt, spännande & fängslande äventyr!" - Jennies Boklista

"Årets bästa fantasy/ungdomsbok " - iminbokhylla

"Det här är härlig, sagoinspirerad läsning som barn i bokslukaråldern kan leva sig in i. En bra fantasybok som skapar läslust. " - Anna-Karin Närkling, BTJ-häftet nr 12, 2018

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet- släpps våren 2019
6. Pantones ö - släpps hösten 2019
7. Snöugglans sigill - släpps våren 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Styx märke
 2. +
 3. Svarta damen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svarta damen av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Styx märke. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trevlig Äventyrsbok!
  GESS - svenska klass , 22 november 2021

  Hanna Blixt skriver på ett väldigt detaljerat sätt men låter ändå läsaren få ha sin egen fantasi om boken. Språket hon skriver på är enkelt att förstå men några ord måste man tänka till på innan man förstår var det betyder. Hon skriver som om någon mestadels om vad Leo och Sofia tänker och säger. Det vi säga gör så att man kan föreställa sig vad de tänker är och menar och kanske även relatera till.
  Jag tycker att Styxmärket är en bra bok för att den är spännande och har en bra nivå av s... Läs hela recensionen

 2. Spännande och magisk kapitelbok

  Gustav 10 år:
  Vi har läst Styx Märke tillsammans. Det är första boken i serien Äventyren i sagofallen. Boken handlar om syskonen Sofia och Leo och det börjar spännande för Sofia och Leo är jagade. De gömmer sig i ett träd och trädet stänger sig. När trädet öppnar sig är de någon annanstans. Det kommer en flicka som har väntat på dem. Hon ger dem sanningens exiler. De har kommit till Dimmiga ängarnas ö i Sagofallen och barnen ska rädda det hotade Sagofallen. De får en näverlur och en enhör... Läs hela recensionen

 3. Favorit!
  Fam Z, 17 augusti 2019

  Missa inte denna fantastiska serie böcker om äventyren i Sagofallen -verkligen SÅ bra, spännande och omtyckt av hela familjen! Läs, läs, läs!

 4. En favorit
  Ewa Larsson, 22 april 2019

  Enligt dottern den bästa boken hon har läst. Jättespännande och även jag som vuxen tyckte om den. Boken får full pott!

 5. Äventyren i Sagofallen
  Gullis lästips (Rönninge), 11 oktober 2018

  Styx märke är första delen i fantasybokserien "Äventyren i Sagofallen".

  Bokserien " Äventyren i Sagofallen" handlar om kampen mellan ont och gott. Med en parallell handling till ett schackbräde, där de svarta och vita pjäserna kämpar mot varandra. Beroende på hur huvudpersonerna klarar sina uppdrag, påverkar det även spelet på schackbrädet. Serien "Äventyren i Sagofallen" kommer bestå utav sammanlagt 7 böcker. Det betyder en bok för varje pjäs i det schackspel som utgjort spelplan f... Läs hela recensionen

 6. Kan inte sluta läsa!!
  Anna Edman, 26 juli 2018

  Gav sonen (10 år) boken Styx märke när vi åkte till Österlen på semester. Han älskar den! (hans egna ord) Han tycker dock det är lite jobbigt när jag säger att han bara får läsa ut just det kapitlet han är på för att det är läggdax, för kapitlena slutar så spännande att han bara måååste läsa vidare

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Hanna Blixt