Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Cosmo (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2020-01-31
Upplaga
1
Förlag
Effektum
Illustratör/Fotograf
Michael Ceken
Vikt
240 g
SAB
uHc
ISBN
9789198448238

Cosmo 1

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2020-01-31
112
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
Visa alla 3 format & utgåvor
Cosmo fyller snart fjorton år, spelar i Västerängens BK och har bara en sak i huvudet - fotboll. Laget har kämpat i två år för att få ihop pengar till säsongens höjdpunkt, Gothia Cup, men kan de konkurrera med alla storklubbar som är med i cupen?

Hemma är det mest tjafs och det går ut över resultaten i skolan. Hur är det mellan hans föräldrar egentligen? Är de på väg att skiljas? Pappa hotar med att Cosmo måste sluta med fotbollen om han inte skärper sig i skolan. Samtidigt vill pappa att Cosmo ska spela i AIK trots att Cosmo håller på Hammarby. Hur ska Cosmo hantera Marre i AIK, som redan i första matchen ser till att Cosmo hamnar på sjukhus?

Livet är inte bara fotboll. Under en semester på Kreta lär Cosmo känna Costas och tvillingarna Lotta och Sofia. Systrarna är så lika varandra att han har svårt att se skillnad på dem, ändå känns det extra spännande med Lotta. En kväll hamnar de i en mörk gränd och allt tar plötsligt en dramatisk vändning. Mycket händer under säsongen. Ska Cosmo fortsätta i Västerängen eller ska han söka sig till en ny klubb? Och vad ska han svara när Lotta säger att hon vill träffa honom ensam?

Cosmo är en bok om fotboll och om livet när man går i åttan. Det här är den första boken i serien om Cosmo & Evil. Se till att vara med redan från avspark.

4/5 KP "... Boken var rolig att läsa, trots att jag inte tycker om fotboll. Man kände igen sig överraskande mycket i många situationer. Jag rekommenderar boken, speciellt till alla som gillar fotboll."
Jonatan Kraft, KP (Kamratposten)

"Läsaren får följa Cosmos tillvaro med laget och hans ibland inte helt problemfria skolgång. Relationen till sina jämnåriga är inte heller alltid friktionsfri. De finns de som försöker rubba hans självförtroende, både i skolan och på fotbollsplanen. Det mesta ordnar dock upp sig mot slutet av boken. Cosmo är en välskriven skildring om en pojke i tonåren. En anmärkning är att Cosmos tillvaro skulle kunna innehålla lite fler motgångar för att kännas riktigt realistisk. Aven om boken kanske inte är någon ny Ashöjden tror jag att den kommer att väcka läslust hos både pojkar och flickor i högstadiet vilka gillar fotboll."
Ulf Tegnander, BTJ-häftet 10/2017

"5/5 Lättläst och underhållande. Funkar perfekt som present till ungdomar, oavsett om de gillar fotboll eller inte."
C Pettersson/Boktipset

"Går hem hos även icke fotbollsintresserade
Cosmo, snart fjorton år, har bara en sak i huvudet, fotboll. Han spelar i Västerängens BK och laget kämpar för att få ihop pengar för att åka på säsongens höjdpunkt, Gothia Cup. Hemma tjafsar föräldrarna och det går ut över Cosmos resultat i skolan. Är föräldrarna på väg att skiljas? Cosmo är första delen i en serie om Cosmo och hans liv. Boken kretsar mycket kring Cosmos stora intresse fotboll. Men det är även familj, vänskap, kärlek och relationer i stort i boken. Själv är jag helt ointresserad av fotboll, men boken är skriven på ett sånt sätt att jag blir intresserad. Det är spännande att följa Cosmos träningar och matcher och se hur det går för dem. Jag gillar att relationer tillåts ta sådan stor plats i boken fast huvudrollsinnehavaren är en kille. Det känns unikt. Jag läser om Cosmo i en rasande fart, boken har bra driv framåt och är svår att lägga ner. Cosmo är en bok för unga, men som går hem hos alla åldrar. Ser fram emot att läsa nästa del i serien när den kommer!"

Villivonkansbooks

Mycket bra
"Jag har läst Cosmo och jag tyckte den var mycket spännande. Den var händelserik och den tog upp många viktiga samtalsämnen, t.ex separation. Jag rekommenderade denna bok till alla mina vänner, då den är väldigt väl skriven och spännande."

Ella

"En bok om fotboll, men även familj och relationer.
Cosmo handlar om en kille vars högsta intresse är att spela fotboll. Men den handlar även om
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cosmo 1
 2. +
 3. Cosmo 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cosmo 2 av Barbara Kjellström, Harald Kjellström (storpocket).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cosmo 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt för fotbollstokiga
  Emidaleo, 30 april 2021

  Perfekt ungdomsbok för unga, fotbollstokiga 11-15 åringar. En hel del igenkänning med fotbollssnack, tonårsproblem, föräldrar som inte kommer överens och vånda inför skolarbete och relationer med tjejer och kompisar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna