Kärlekens omtanke : en mans väg till att bli hel (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2019-06-01
Upplaga
1
Förlag
Soul II Blue AB
Dimensioner
205 x 157 x 16 mm
Vikt
423 g
SAB
Dokb,Lz Mendoza, Daniel
ISBN
9789198448917
Kärlekens omtanke : en mans väg till att bli hel (häftad)

Kärlekens omtanke : en mans väg till att bli hel

(16 röster)  |  Läs 15 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-06-01
179
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Daniel Mendoza, bankmannen som skapade Good News Magazine, föddes i Uruguay. Efter åratal på flykt hamnade han som nioåring i Sverige. Trots en mycket mörk och våldsam barndom som följde honom in i vuxen ålder gav Daniel aldrig upp tron på framtiden och kärleken. Han lyckades till slut slå sig fri från sitt mörka arv och vända de negativa erfarenheterna till något positivt.

I syfte att hjälpa andra att göra samma sak skrev han självbiografin Kärlekens Omtanke. Boken handlar om Daniels resa från mörker till ljus. I boken ger han exempel på händelser i hans liv som bl.a. ledde till att han fick klaustrofobi, scenskräck, var extrem svartsjuk och saknade helt tillit till andra människor. Han ger också exempel på hur han medvetet och metodiskt arbetat med sig själv för att bli fri från allt.

Kärlekens Omtanke är en bok om att göra upp med sitt förflutna, om att förlåta andra utan för den skull acceptera deras oförrätter mot en och om att leva i kärlek.

Boken passar likaväl dig med mentala sår från händelser exempelvis i din barndom till dig som vill leva i en kärleksfull relation till din partner och dina eller era barn. Boken kan även hjälpa dig att förstå den du lever med och att se mönster i personens beteende. T.ex. vad gäller svartsjuka och annat som gör att personen inte klarar av att vara kärleksfull mot dig eller ens sig själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kärlekens omtanke : en mans väg till att bli hel
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 379 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Kärlekens omtanke : en mans väg till att bli hel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ljuset övervinner mörkret
  GP, 2 maj 2023

  En stark och gripande berättelse om Daniels bakgrund och upplevelser. Ett vackert bevis för att förändring är möjlig oavsett utgångsläge. Ljuset övervinner mörkret.

 2. Kärlek
  Marie Karlsson, 27 maj 2020

  Det här är en bok som berör! Att få ta del av Daniels resa är fint. Men ännu finare är att få veta hur han har jobbat med sig själv för att kunna bli den han vill vara!! Den kan läsas om och om igen - och varje gång med nåt nytt att ta till sig. Vissa bitar är tuffa att känna igen sig i men ack så lärorikt! Och kom ihåg att vi har alltid ett val!! Tack Daniel🙏🏼

 3. Väldigt bra lärorik bok
  Koshan Amiri, 27 maj 2020

  jag brukar inte läsa böcker alls, men när jag fick i uppgift att läsa boken i skolan så blev jag verkligen fast i boken. Daniels berättelser om sitt egna förflutna får en att bli tacksam över hur bra man har det, men det som jag tog mig fast i var hur han kom över sina rädslor på ett systematiskt sätt och hur man själv kan applicera det i sitt liv. Väldig lärorik bok skulle starkt rekomendera den

 4. den är fett bra
  Anonymus, 22 november 2019

  jag svär du förtjärnar nobelpris. Din bok är jätte bra och får många att reflektera till sina egna barndum/ bakgrunder

 5. Reflektioner...
  K, 27 augusti 2019

  Daniel ställer frågor som får dig att reflektera kring din egen livsresa. Han berättar om ett förhållningssätt - om livet - med en vördnad som påminner oss alla att se tillbaka på kärlekens kärna. Han får dig att fundera på tillit och hur du kan skapa grund för tillit.

  När mörker av olika anledningar, ger oss sår, kan vi fundera på hur vi vill jobba med det. Daniel beskriver hur han arbetat genom sitt mörker på ett ärligt och ett konkret sätt.

  Bli inspirerad till att våga ... Läs hela recensionen

 6. En själs resa
  Annelie, 25 augusti 2019

  En bok som fångade mig från första ord och som visar naket och ärligt en själs resa från mörker till ljus och kärlek..En bok som jag önskar alla får läsa!

 7. Kärleksfulla ord valda med omsorg
  Suss, 10 juli 2019

  Denna boken är rak och ärlig. Skriven men mycket omtanke kärlek och eftertanke. Den kryper på djupet.. för mig har det varit viktigt att läsa den i de stunder när jag frigjort tid och rensat hjärnan för att ha ett öppet sinne.
  En bok för alla att läsa och ta med sig på sin egen livsresa. Jag kommer rekommendera den till alla och låna ut min bok till så många jag bara kan ❤️🙏 Tack D❣️

 8. Rak, ärlig o full av kärlek
  Anna K, 3 juli 2019

  Vilken ära att få läsa denna bok o få ta del av Daniels innersta tankar o erfarenheter! Den är fylld av både mörker o ljus, i en bra balans, o för oss kärleksfullt framåt mot en djup insikt av vad som egentligen är det viktigaste här i livet. Tusen miljoner tack Daniel för att du är du o för att du väljer att dela med dig av dig själv...rakt, ärligt o kärleksfullt!

 9. Kärlekens omtanke.
  Camilla Bäckman , 22 juni 2019

  Det är verkligen en bok som beskriver Daniels resa från mörker till ljus på alla sätt och vis. Så otroligt gripande och känslomässigt berörande. Så bra beskrivningar på hur man kan hantera många situationer i livet. En bok som ska läsas av många tycker jag! Personlig utveckling är så viktigt och av denna kan man lära sig mycket.

 10. En bok att bära med sig i hjärtat resten av livet.
  Mia M, 10 juni 2019

  Kärlekens Omtanke är en bok att bära med sig i hjärtat för resten av livet, den tål att läsas igen och igen och med livscykelns skiftande glasögon på, så kommer du i denna bok hitta nya sätt att se på de problem vi alla på ett eller annat sätt ställs inför i olika faser av livet. Tack och lov är det inte alla som vuxit upp under lika extrema förhållanden som Daniel, men hans klockrena analyser av hur hans erfarenheter har påverkat honom och därtill hans enastående förmåga att vända dessa erfa... Läs hela recensionen

 11. Fascinerande hur En kan vända all mörker till ljus
  marmar, 10 juni 2019

  Den första sidan tog mig rakt in i boken. Det gjorde ont all läsa om upplevelser i barndomen men jag gick inte vilse i min smärta. Kunde nästan hela tiden se hoppet och viljan. Boken kan användas som verktyg för att bygga starka historier kring människans styrka och vikten av att vilja göra rätt. Den ger hopp och framtidstro!

 12. Kärlekens Omtanke
  Annica Nygren, 10 juni 2019

  En äkta, genuin och vacker själsresa som visar vägen från mörkaste mörkt till ljusaste ljust!

  Även om många inte levt i det mörker som Daniel, fångar han problem som vi alla möter i den grå vardagen med alla dess skuggor.
  I kontrasterna mellan mörker och ljus fokuserar han hela tiden på ljuset och omvandlar sorg till glädje, ilska till kärlek och ensamhet till gemenskap.

  Öppet, naket och sårbart beskriver han sitt liv och de problem han mött på sin resa. Men han stann... Läs hela recensionen

 13. Harmoni och kärlek
  Lena Nåtfors, 10 juni 2019

  Jag gör en egen själsresa nu och denna bok visar min väg framåt just nu. Jag älskar att den heter själsbiografi för det är själen som visar oss vem vi är här i världen.
  Denna bok kommer jag läsa om och om igen. Den är skriven på ett helt fantastiskt vis. Jag känner hur min själ får frid när jag läser om Daniels resa i detta liv och hur han omfamnar det enda liv han fått. Vi har bara ett liv just nu om vi får ett till är det bara plus i kanten men här och nu lever vi.
  Jag är så tacks... Läs hela recensionen

 14. Alla borde läsa den
  Lena Brag , 10 juni 2019

  Daniel beskriver sin bakgrund och kamperna för att leva i kärleken ljus på ett fint och vackert vis. Det visar att det alltid finns ett val hur vi lever vårt liv även om det inte alltid är lätt.
  Tack Daniel!

 15. Kärlekens Omtanke
  Lisen Bengtsson , 9 juni 2019

  Jag rycks med från första sidan där Daniel Mendoza uttrycker att det här är hans själsbiografi. Det är en fantastisk gåva att kunna dela med sig av en sådan berörande livshistoria på ett tydligt, sårbart och samtidigt väldigt kärleksfullt sätt. Dessutom är det fint och inspirerande att det ges ett utrymme för att kunna få reflektera själv över ämnen och livsfrågor som boken berör. Allt för att vi ska kunna komma närmare våra egna svar, vår egna själ och genom det kunna leva livet fullt ut. <... Läs hela recensionen

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Daniel Mendoza