I skuggan av din tystnad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den enda (del 2)
Antal sidor
515
Utgivningsdatum
2020-10-20
Upplaga
1
Förlag
GNM Publishing Group AB
Dimensioner
188 x 130 x 39 mm
Vikt
656 g
SAB
Hc
ISBN
9789198448924
I skuggan av din tystnad (inbunden)

I skuggan av din tystnad

(25 röster)  |  Läs 23 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-20
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I skuggan av din tystnad är andra delen i Daniel Mendozas trilogi Den Enda. Boken har sin början i en scen från första boken där Nelson berättar för sina vänner om ett möte i Malmö med en kvinna vid namn Lea Del-Mar.

I skuggan av din tystnad handlar till en början om Nelson och Lea. Men ju längre in i berättelsen du kommer desto fler pusselbitar faller på plats vad gäller Nathaniels liv och släkthistoria. En som inte nämndes i första boken och som sträcker sig tillbaka ända till 1400-talets Sydeuropa. Vilka är banden mellan honom och Lea? Är mötet mellan honom och Elma slutstation eller bara en ögonöppnare för något större och djupare?

I skuggan av din tystnad valde Daniel att ta med många av livets nyanser. Berättelsen är mörkare än i första boken men kärleken också långt starkare och ljusare. I skuggan av din tystnad handlar om starka band, arv, kulturkrockar, döden, sex, livet, att gå vidare, våld, missbruk, fysisk och mental frihet, längtan tillbaka till sina rötter, humor och mycket mer men framför allt om den sanna kärleken mellan två människor och hur den sammanflätar livsöden.

Även i denna bok får du sällskap av en berättarröst och ta del av dikter. En sådan dikt är:

tid
och avstånd
betyder lite
när du möter
den som betyder
allt
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I skuggan av din tystnad
 2. +
 3. Sällsynta fjärilar hittar alltid hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sällsynta fjärilar hittar alltid hem av Daniel Mendoza (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av I skuggan av din tystnad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den tog mig med storm!
  Anneli Okerman, 23 juli 2023

  Dessa tre skatter liknar inget jag läst och jag älskar dom! Kvickhet i dialoger! Eftertänksamhet och ord som beskriver känslor! Har aldrig "fulgrinat" så mycket när jag läst men är så lycklig att jag gjorde det! I en värld som den ser ut idag behöver vi kärlek och det är vad vi blir inspirerad till!! Tack Daniel 🫶

 2. Underbar bok
  Ulrika Hamilton, 9 mars 2023

  En fantastisk läsning, där man upplever kärlek så som den borde vara, villkorslös och ärlig. Att få följa karaktärerna genom olika livsval, glädjeämnen och sorger, blir en resa i ens eget inre, där man börjar ifrågasätta sina egna val och hur man kan bli totalt ärlig gentemot sig själv!

 3. Mästerverk till bok
  Annelie, 21 december 2022

  Detta är ett ytterliggare mästerverk till bok och önskar att var och en av alla bokläsare ska få tillfälle att läsa författarens böcker.
  Boken innehåller både sorg, glädje och främst kärlek.
  En bok som fått mig att reflektera över mina val, mitt liv och barndom och inser att vi alla kan försöka göra bra val i livet hur vi vill leva den tid på jorden som vi har fått.
  En bok att återvända till när läslusten infinner sig.

 4. 515 sidor av njutbar läsning
  Malin , 21 april 2022

  Ännu en underbar roman (del två av tre). Kärleksroman säger många. Ja det är en kärlekssaga mellan man och kvinna men det är så mycket mer också. Det är möten och samtal med karaktärer, det är platser du kanske aldrig sett men ändå förälskar dig i, det är livsöden och längtan. Jag har förälskat mig igen och igen i just dessa platser och karaktärer man möter. Du möter sorg men framförallt glädje och kärlek. En bok som fått mig att reflektera över Nuet, tiden vi har nu, det är den som är värdefull. En vacker bok som tar plats i hjärtat.

 5. Trollbunden igen
  Nettan3737l, 25 mars 2022

  Denna bok är ännu ett mästerverk av Daniel. Han berör på alla plan och man dras med i storyn. Det är svårt att lägga ifrån sig en sådan känslomässigt välskriven bok. En enkel lek med ord - som säger allt. Spänning kärlek sorg glädje skratt allt finns boken på ett fint sätt.

 6. En resa i känslornas vindlingar och vrår
  Marie W, 19 januari 2022

  Daniel är en mästare i att skildra de psykologiska aspekterna bakom varje relation och hur den egna personen slipas och formas gentemot andra. Detta gäller oavsett om det handlar om de olika beståndsdelarna i en vuxen relation med eller utan kärlek, eller i barnets upplevelse av en våldsam tillvaro.
  Daniels skildringar manar till eftertanke och medvetna val i hur vi vill leva våra liv.
  Väl genomtänkt, träffsäker och fin handling, mycket kärleksfullt skildrad, med länkar till en spänna... Läs hela recensionen

 7. Oförglömlig läsupplevelse
  Jenny, 15 januari 2022

  Denna bok innehåller precis allt. En känslomässig bergochdalbana där läsaren får uppleva en mängd olika händelser i protagonisternas liv. Längtan efter kärlek, barndom som präglats av våld, upplevelser av krig och sexuella relationer. Mendoza väver samman denna berättelse med fingertoppskänsla och de vackra miljöerna skildras på ett unikt sätt. Det finns även ett historiskt perspektiv som bidrar till den fantastiska läsupplevelsen. En helt oförglömlig bok.

 8. Ett konstverk man ska ge tid!
  Emma, 14 september 2021

  Hur långt är du beredd att ta det skrivna ordet? Vill du stanna vid ett ord, en bok, ett konstvärk? Eller vill du få uppleva en tid, plats, smak, upplevelse, ett universum? Vågar du ta dig så långt så du når din själ? Bli berörd? Denna boken behöver tid, läsas med mer än bara ögat. Man behöver äga den!

 9. Wow, wow, wow!!!!
  Angela Askell, 27 juli 2021

  Jag har skrattat, jag har gråtit...
  Djupa ord som berör hela ens hjärta och själ.

  Jag gillar verkligen Daniels sätt att skriva och uttrycka sig, både i de djupare aspekterna av livet och det sensuella.
  Jag gillar verkligen denna berättelse om vilsna själar, om djup vänskap och en kärlek bortom vår materialistiska värld.

  Jag ser verkligen fram emot den sista delen, "Sällsynta fjärilar hittar alltid hem"!

 10. Denna pärla låg och väntade på sin tur
  Ann Iden, 3 juni 2021

  Boken har legat ett tag och väntat i hyllan. Början gick lite segt för mig men efter halva boken tog det fart och jag kunde inte släppa. Förlusten av min bästa vän sammanföll med läsningen av denna bok och grep mig till tårar. Så vändes allt så oväntat(har ju läst Herr Mendozas första, den enda förut), så jag fick tänka om i mitt huvud. Lea är en människa jag verkligen skulle vilja träffa irl, så att säga. En läsning som får, iaf mig, något att tänka på om livet.

 11. Jag ville inte att boken skulle ta slut <3
  Maria Zervas, 23 februari 2021

  515 sidor....och jag ville inte att den skulle ta slut!
  Hur kan man beröra och få en så fångad i känslan som karaktärerna i boken är i?!
  Helt magisk att Daniel kan skriva så att man har känslan av att befinna sig just där, just då! Daniel skriver om kärlek, sorg, hat, gemenskap, syskonrelation, vänskap. Många känslor som berör en och många kvällar som jag fällde tårar både av kärlek, glädje och sorg när jag läste boken. Vaknade en natt och kunde inte somna om, gick upp och satte mig i... Läs hela recensionen

 12. Sträckläsning
  Frida, 22 februari 2021

  Jag hade tidigare läst 'Den Enda' och blev rejält omskakad och berörd av den berättelsen och vackra språket.
  När det sedan var dags att ta mig an uppföljaren så visste jag att det skulle behövas ihållande ostörd tid för att kunna ta in allting. Det slutade mycket riktigt med sträckläsning i nedsläckt lägenhet, och med bara en liten lampa tänd.

  Även den här berättelsen fortsätter öppna upp för både känslor och eftertanke. Val, drömmar, tillfälligheter är upp till var och en att fö... Läs hela recensionen

 13. Hela registret av känslor!
  Suzanne Sjödin, 21 januari 2021

  Jag har grunnat ett tag på hur jag skulle kunna formulera mig, för att berätta hur berörd jag blev när jag läste I skuggan av din tystnad. Men sanningen är att jag hittar inte ord som kan göra känslorna rättvisa! Här finns hela registret av känslor, alla dimensioner och perspektiv, ljus och mörker ... och magi<3 Avsnittet på sidan 389 bekräftar för mig, ännu en gång, att jag är inte ensam i dessa tankegångar<3
  Och ytterligare en gång väver du Daniel Mendoza, med din unika berättarröst, en... Läs hela recensionen

 14. Hjärtan som är fyllda till bredden.
  Agneta Castenberg, 11 januari 2021

  När Daniels hand, penna och papper möts skapas magi och här bjuder han oss på det ömsinta mötet i en varm skildring om vårt sökande i livet efter det som ger oss mening.
  Gunnar Ekelöv skrev i en av hans tidigare dikter.
  "Mitt hjärta är fullt till bredden jag vacklar berusad från vägkant till vägkant"
  I boken får vi bla. följa Leas, Nelsons och Nathaniels vacklande med sina hjärtan fyllda till bredden i allt det som vi människor möter i våra relationer och i livet som sådant.
  ... Läs hela recensionen

 15. Värdefull läsning
  marmar, 10 januari 2021

  Förutom själva berättelsen, som är en härlig skildring om kärlek och relationer har boken en mycket vidsträckt djup.

  Den ger läsaren en möjlighet att dyka in i sitt eget inre och reflektera över sina val och sin egen person.

  Varifrån kommer våra rädslor men även styrkor? Hur har vår barndom format oss? Vad kommer våra drömmar ifrån? Hur kommer sig att vi är som vi är idag?

  Många gånger under läsningen slog jag ihop boken och började gräva djupare i mig själv och ... Läs hela recensionen

 16. En stark längtan
  Ulrika Vargtand, 26 december 2020

  Jag låter berättelsen "I skuggan av din tystnad" långsamt sjunka in. Jag erfar en enormt stark längtan efter en själsfrände att få dela den villkorslösa kärleken med. De olika personligheterna som gestaltas så levande bär alla med sig sina egna erfarenheter så vackert och stundom smått brutalt beskrivna. Somliga bär de sköldar svåra att tränga igenom, andra som tydliga öppningar in i känslosamma möten. På slingrande livsvägar möts dessa fantastiska individer vars öden sammanflätas för att slu... Läs hela recensionen

 17. Något av det bästa!
  Marie Karlsson, 23 december 2020

  En underbar bok som är skriven på Daniels speciella sätt och med ett djup som är unikt! Att få den som läser att känna att man är där- mitt i boken!!
  Boken har allt och lite till- även livsfunderingar som vävs in i berättelsen!
  Ser fram emot fortsättningen!

 18. Vacker berättelse om livet & kärleken
  Fjärilen, 20 december 2020

  Gillar man eftertanke, perspektiv på livet, humor, djup och en bra story så är det en perfekt present till sig själv att läsa denna bok. Kärleken, inte att förglömma kärleken! Den som speglas på otroligt vackert sätt.

  Likt den första boken "Den Enda" så kommer jag nog läsa även denna bok om igen och beroende på var jag är i livet, tolka in boken på andra sätt.

 19. Vackra lässtunder att längta till...
  Mia M, 19 december 2020

  "I skuggan av din tystnad" är uppföljaren till "Den Enda", boken jag de senaste åren läst från pärm till pärm vid fyra tillfällen och vid varje lästillfälle hittat nya detaljer att lyftas av på olika sätt..Förväntningarna på uppföljaren var såklart stora, men att följa upp en så underbar bok som "Den Enda", går det ens?!
  Det entydiga svaret på den frågan är; DET GÅR!! Och det med råge. Författaren lyckas inte bara med konststycket att skriva en minst lika berörande bok som "Den Enda", uta... Läs hela recensionen

 20. En bok som berör på djupet
  Kinia, 7 december 2020

  Daniel skriver målande vackert och har en förmåga att ta med sina läsare på en resa som de kanske inte visste att de behövde... och han gör det alltid med en varsamhet och omtanke. Fick mig att tänka på ett citat av John Muir "In every walk with nature one recives far more than he seeks." Det är lite liknande här...in every book one recives... ;-)

  Boken har allt; allvar och humor, glädje och sorg, romantik, sex, spänning, poesi, tragedi och lyckorus.... och handlar för mig om livets... Läs hela recensionen

 21. Bästa boken jag någonsin läst
  Pia, 3 december 2020

  Starka band, livet, vänskap, sex, arv, våld, döden, platser, frihet, och .. .. k ä r l e k. ALLT vävs samman så detaljrikt och på ett målande sätt som fångar och berör från början till slut. Tack! " Jag är nog en bokmal ändå" ..längtar efter mer!

 22. En bok som talar till hjärtat.
  A ~ L, 30 november 2020

  Till skillnad från Daniel Mendozas debutroman "Den enda" skildrar "I skuggan av din tystnad" till en början människans mångfacetterade sidor.
  Men sakta får Daniel oss in i den världen vi minns från Den enda.
  Där vänskap, längtan drömmar och kärlek tar många vägar och omvägar.

  Boken talar till läsarens hjärta.
  Den är fylld till bredden av en historia, både i nutid och då tid.
  Vi vill veta mera, vi känner med karaktärerna.

  En "tegelsten" vad gäller spegling... Läs hela recensionen

 23. Hisnande vacker
  Daniela, 29 november 2020

  Bokens berättelse har sina rötter i författarens debutroman "Den Enda" och kan ses som en fördjupning av denna, där perspektivet ändras och sätts i ett större sammanhang. Om "Den Enda" fokuserar på huvudkaraktärernas resa, har "I Skuggan av Din Tystnad" en helt annan vidvinkel som ger ytterligare bredd och djup till den existentiella frågan om absolut kärlek. Perspektivet fångar flera av karaktärernas resa mot samma oemotståndliga mål. Deras öde och deras historia sammanflätas i en mer och me... Läs hela recensionen

Visa alla 23 recensioner

Fler böcker av Daniel Mendoza