Sällsynta fjärilar hittar alltid hem (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den Enda (del 3)
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2021-10-11
Upplaga
1
Förlag
Soul II Blue
Dimensioner
187 x 130 x 26 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc
ISBN
9789198448962

Sällsynta fjärilar hittar alltid hem

(19 röster)  |   Läs 18 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-11
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sällsynta fjärilar hittar alltid hem är sista delen i Daniel Mendozas trilogi Den Enda.

Sällsynta fjärilar hittar alltid hemhar sin början år 1599 utanför nordöstra Kataloniens kust där den f.d. soldaten och lönnmördaren Rafael Francisco Del-Mar en mörk natt kämpar i sin båt för att överleva en storm. En färd som startade i Florens, Italien. I denna hisnande historia får du träffa honom och Adelina Maria De Laporte, den unga kvinnan vars morfar hittar Rafael svårt sårad på en strand och som väljer att rädda hans liv. Genom kärleken som uppstår mellan Adelina och Rafael vävs livsöden för flera generationer samman och kommer att ta dig vidare genom 1800-talets Spanien, där Soledad och Rafaels livsval hundra år senare leder till Elma och Nathaniel. Men även till mötet mellan honom och Lea.

I Sällsynta fjärilar hittar alltid hem är den sanna och djupa kärlek vad som sammanflätar flera livsöden och tidsepoker.

Precis som i tidigare böcker får du genom hela denna sällskap av en berättarröst. På samma sätt du får ta del av ett tiotal dikter. En sådan är:

från havet
knackade vinden på
en kärlekens osynliga dörr
i fibrerna
av en kvinnas brustna hjärta
i cellerna
av en mans sorg och smärta
doldes sanningen
att i varje andetag
bar de varandras namn
och tatuerad i varandras själar
för evigt var deras namn
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sällsynta fjärilar hittar alltid hem
 2. +
 3. I skuggan av din tystnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt I skuggan av din tystnad av Daniel Mendoza (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Sällsynta fjärilar hittar alltid hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magisk!
  Lissla, 9 juni 2024

  Den tredje delen av Den Enda knyter verkligen ihop berättelsen på ett magiskt sätt. Kärlek, längtan, sårbarhet, rädslor, hopp och ödmjukhet. Svårt att tro att serien är skriven av en man, men har man träffat Daniel så förstår man att sättet karaktärerna är på inte är något Daniel bara har hittat på. Han skriver som han är och han lever som han lär.

 2. Tacksamhet
  Anneli Okerman, 23 juli 2023

  Tack för att det fanns en tredje bok, tack för att du påminde om den! Hur du fått ihop detta övergår mitt förnuft men jag är tacksam! 🫶

 3. Kärlek genom tid och rum
  Ulrika Hamilton, 13 april 2023

  En kärlekshistoria som pågått i århundraden, som sammanflätar själar och som inte går att undvika. En kärlek att önska! En mycket välskriven bok som binder ihop de två föregående och där allt får sin förklaring.

 4. Kärlekens skönhet
  Pia , 14 mars 2023

  🦋 Många böcker har jag läst men inga andra böcker har väckt så många olika känslor i djupet av mitt hjärta som denna underbara bok "Sällsynta fjärilar hittar alltid hem". Att få följa Nathaniel, Lea, Emma och Nelson på deras resa i kärlekens tecken har fått mig att börja förstå kärlekens innebörd beskrivet på ett sätt som får känslor att värma mitt inre på ett magiskt sätt.

  Boken knyter ihop historien på ett underbart sätt som får läsaren att uppleva hur viktigt familjebande... Läs hela recensionen

 5. Sällsynta fjärilar hittar hem
  Anette , 28 augusti 2022

  Sista delen i denna trilogi sparade jag till min semester, alla tre böckerna är jättebra, de är skrivna på ett sådant sätt att jag inte vill skynda, inte missa ett ord. Älskar hur historien väver samman i både nutid och dåtid på olika sätt och hur relationerna vävs samman precis som i livet, ibland får man ta svåra beslut för ens eget hjärta skall bli helt.
  Jag har alltid haft svårt att beskriva en boks innehåll, för böckerna fastnar i mitt sinne och där får dem vara. Jag har läst många b... Läs hela recensionen

 6. Ville inte att det skulle ta slut
  Nettan3737l, 25 april 2022

  Så har jag avslutat trilogin där jag länge bestämde mig jag skulle avsluta den - nämligen på en ö i Medelhavet för att få uppleva dofter, vindar, palmer och havets ljud, är så tacksam att jag avslutade trilogin på Mallorca.
  Det var även denna gång vackert, sorgligt och det kändes stundtals att man skulle gå i bitar. Som Daniel får en att stanna upp och ta in. Det är så fint att allt binds ihop.
  Jag kommer läsa trilogin igen för jag vill inte att det ska vara över.
  Daniel ge oss... Läs hela recensionen

 7. Att hitta hem
  Malin , 24 april 2022

  Dåtid & nutid. Här börjar historien om kärleken mellan man & kvinna som gav oss del ett, Den Enda.
  Denna boken, den sista i serien om Den Enda fängslade mig på det sätt att jag vill veta mer, jag måste läsa en sida till & ännu en för här kommer svaren på så många frågor. Jag läste slut den på två dagar. Omöjligt att lägga bort den.
  Det är fortfarande en saga om kärleken mellan man och kvinna. Men även om relationer, om drömmar & om att våga leva. Om livet, för livet är kärlek. Det ä... Läs hela recensionen

 8. Briljant skildring av levnadsöden
  Marie W, 27 januari 2022

  "Sällsynta fjärilar hittar alltid hem" är den vackraste och mest fullfjädrade boken i trilogin!

  Att följa släkterna de Laporte och Del-Mar i Daniels briljanta skildring av deras levnadsöden och hur de sammanflätats genom århundradena är en spännande resa.

  Kärleken, symboliken och livsvisdomen som flödar genom sidorna skapar magi och harmoni samt en längtan efter flera böcker av Daniel att få fördjupa sig i!

 9. Kärleksfull och själslig läsupplevelse
  Jenny, 17 januari 2022

  Det var med vemod jag läste klart den sista boken i denna trilogi. Ville aldrig att boken skulle ta slut! Det helhetsperspektiv som utformats i dessa böcker är fenomenalt. Denna bok innehåller verkligen allt och den ger en förståelse för hur livets skeende kan uppfattas på olika sätt, ur olika synvinklar. Mendozas sätt att skildra karaktärernas känslor och beteenden är närmast magiskt. Man kommer dem så nära och det blir så personligt. Flera gånger har tårarna kommit för att man blir så berör... Läs hela recensionen

 10. En lisa för själen
  Ann Iden, 6 december 2021

  Den tredje och sista delen av trilogin i den enda serien. Att komma in i den världen där inget hat, dömande eller ignorans finns är en lisa för själen. Där kärlek råder och respekt för var och en , ja som det borde vara. Skön läsning och avslutning på bokserien. Vissa rader i boken ger mig många tankar(och aha )och jag skulle vilja citera dom här, men det är bättre att var och en läser själva, man kan få tankar ochaha på olika ställen i boken
  Under läsningen av denna bok flöt jag bort i ... Läs hela recensionen

 11. Hittar hem!
  Frida, 24 november 2021

  Den här boken fortsätter likt sina föregångare att ge känslan av vad som är viktigt i livet.. nämligen kärleken och hur vi är med varandra.

  En läkande upplevelse att läsa, och en samtidigt spännande berättelse som fascinerar. Läsaren får följa med i nutid och dåtid genom sammanflätade livshistorier i filmiskt vackra miljöer.
  Ordvalen i samtalen är ljuvliga, så som man önskar att det alltid kunde få vara även i verkligheten.

  Daniels böcker är perfekta att ge i gåva eller ... Läs hela recensionen

 12. Skön läsning
  Andu, 21 oktober 2021

  En mycket vacker bok som gav mig en känsla jag vill vara kvar i.
  Vackra beskrivningar av liv, hela människor i samtal, kärlek och respekt.
  Tusen fler saker kan säkert sägas.
  Jag säger-
  Läs den

 13. Små viskningar
  Emma, 17 oktober 2021

  Återigen blir man trollbunden av ord. Genom hela boken stannar man upp och känslan av att man inte är ensam blir starkare. Vart man än går hör man viskningar. Det är själen som berörs. Författarens budskap om att sprida kärlek bildar en stig som jag följer efter. Tänk om vi tillsammans kan trampa en stig genom hela universum

 14. Historisk kärleksroman om livet
  A ~ L, 17 oktober 2021

  Denna bok så fin.
  Med ett nyanserat språk som bokstavligen själsligt målar upp bilder inför läsaren. För denna bok är så, från en författares djupa själ.
  Egentligen är mina ord onödiga.
  Det andas avslut
  Den är som en stor utandning, efter att ha hållit andan länge¿
  Galet vacker historia. Från dåtid till nutid sammanförs människor och händelser. Författarens syn på vänskap och familjens värde genomsyrar¿
  Hur han återigen binder ihop alltet.
  Hur han fångar läsare... Läs hela recensionen

 15. Magisk
  Marie, 17 oktober 2021

  Om jag tyckte om de två första böckerna i serien om Den Enda så är den här än mer magisk!
  Att äntligen få historien bakom karaktärerna och att få ta del av deras tankar och känslor! Deras liv. Jag har verkligen varit där i bokens alla miljöer och stunder!
  Att som författare kunna ge och förmedla så mycket genom sitt sätt att skriva är unikt! Så mycket kunskap om Livet!
  Tack Daniel för att du tömde din själ!🙏🏼
  För dig som inte läst hans triologi - bara gör det!! Du kommer aldrig att ångra dig.

 16. En oemotståndlig läsning
  Daniela, 16 oktober 2021

  En fantastisk roman och en brilliant avslut på trilogin om Den Enda, som öppnar en magisk tidstunnel och bjuder läsaren på tre olika versioner av samma berättelsen. Sagan om den sanna kärleken är tidslös, ostoppbar, återkommande, evig. En oemotståndlig läsning: unikt vacker och förtrollande i sitt rika innehåll.

 17. En magisk berättelse
  GP, 15 oktober 2021

  Vill du bli uppslukad av en vacker och gripande berättelse så att du glömmer både tid och rum. Vill du bli berörd ända in i själen. Läs då "Sällsynta fjärilar hittar alltid hem " samt även de andra böckerna i serien, "Den enda" och " I skuggan av din tystnad ".

 18. Alla goda ting är tre!
  Åsa , 14 oktober 2021

  Återigen slungas jag in i en värld fylld av kärleksfull magi. Känslan av att själv befinna mig där tar fart direkt och jag kan inte lägga ifrån mig boken. Jag berörs av den starka kärleken mellan karaktärerna, av tänkvärda budskap och författarens poesi som liksom tidigare vävs in i berättelsen och ger en unik prägel.
  För mig är dessa böcker en vacker bekräftelse på vad livet Är när vi ger näring till just det; Kärleken. <3

  Rekommenderas varmt!

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Daniel Mendoza