Bland får - en bankmans bekännelser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bankmannen (del 1)
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2023-07-28
Upplaga
1
Förlag
Soul II Blue
Medarbetare
Eklund, Erica (red.) / Ramoniene, Edita (form)
Dimensioner
206 x 134 x 31 mm
Vikt
690 g
ISBN
9789198448986

Bland får - en bankmans bekännelser

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-07-28
275
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ingen på den svenska storbankens huvudkontor anar vem Sebastian Bellamore egentligen är. Allt de ser är bilden han framgångsrikt sålt in. Den att han är en driven handelsstudent som vill bli aktiemäklare. Till och med för personalavdelningen lyckas han dölja att skälet till att han inte fått svenskt medborgarskap är att han är dömd för mycket grova våldsbrott. De enda som misstänker något är en högt uppsatt polischef och en rikskänd åklagare, båda Sebastians kunder i banken. Omedvetna om det hjälper båda honom att dupera flera storbanker i Sverige.

En modern Robin Hood, en kameleont, som utnyttjar systemet och bryter mot interna regler och externa lagar för att berika andra och delvis även sig själv. Är han god eller ond? Är det han som är brottslingen eller är det hans arbetsgivare? Duperar han sin arbetsgivare eller duperar arbetsgivaren sina kunder?

I denna första del av trilogin får du som läsare ta del av Sebastians uppväxt och det extrema våldet som formade honom till att bli den han är. Boken är en resa från landsbygden i Sydamerika till att vara flyktingbarn i Sverige och sen mot alla odds, med alla tillgängliga mentala knep och fula tricks, ta sig in i finrummet hos svensk storbank. För att där upptäcka att en del brottslingar bär slips och kostym om dagarna och har lagen på sin sida.

Omslag: Cover art by Fabian Perez - all rights reserved.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bland får - en bankmans bekännelser
 2. +
 3. I skuggan av din tystnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt I skuggan av din tystnad av Daniel Mendoza (inbunden).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bland får - en bankmans bekännelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En annorlunda berättelse
  Bella , 3 september 2023

  Att läsa Daniels böcker berikar livet, det gäller dem alla. Bland får - en bankmans bekännelser utmanade mina tankar om vem som är god. Det är en spännande, intressant och annorlunda skildring om en man med ett stort djup och godhet, som utåt sett kanske kan verka som motsatsen. Jag ser verkligen fram emot nästa del i trilogin.

 2. En resa från våldet till bankens finrum
  GP, 7 augusti 2023

  Vad är rätt och vad är fel ? Vem vinner spelet ? Vem bestämmer spelreglerna ? Följ Sebastians resa, från en våldsam uppväxt till ett attraktivt jobb i ett mäklarrum hos en storbank. Han använder sina förmågor för att snabbt lära sig spelet, spelet där miljonerna snurrar.
  En spännande bok som snabbt fångar och behåller intresset.

 3. Om att skapa balans och kämpa mot orättvisor
  Sanna, 2 augusti 2023

  "Vi är alla en produkt av våra föräldrar och våran uppväxtmiljö"
  Vad gör den med oss? Hur påverkar den vårat liv och besluten vi tar?
  Är det en börda vi bär eller har den slipat oss till diamanter med åren?
  Bland får - en bankmans bekännelser är en spännande roman där huvudkaraktären Sebastian kämpar mot sitt arv och ställer sig frågor som; Vad är rätt och fel? Vem är min vän och vem är ett hot? Vem är ond och vem är god? I boken följer han sin egen moralkompass, som många gånge... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Daniel Mendoza