Rättspraxis om offentlighet sekretess inom personalområdet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2020-01-29
Upplaga
1
Förlag
Ahlströms Förlag
Dimensioner
210 x 148 x 16 mm
Vikt
358 g
SAB
Occ.01
ISBN
9789198452839
Rättspraxis om offentlighet sekretess inom personalområdet (häftad)

Rättspraxis om offentlighet sekretess inom personalområdet

Häftad Svenska, 2020-01-29
217
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
RÄTTEN ATT TA DEL AV allmänna handlingar är en grundläggande princip inom offentlig verksamhet. Den här boken redovisar rättspraxis med särskilt fokus på användbarhet inom personalområdet. Bestämmelserna gäller för statliga myndigheter, kommuner, regioner och kommunalt ägda bolag samt organ med offentligrättsliga uppgifter.Rättsfall från Högsta förvaltningsdomstolen och kammarrätter samt allmänna domstolar och Arbetsdomstolen redovisas. Ett stort antal beslut av Justitiekanslern och JO redovisas.

Innehållet har tidigare publicerats i en bok av författaren som nominerades 2011 till en av årets bästa HR-böcker av Sveriges HR-förening i samarbete med tidskriften Personal & Ledarskap. Den boken har delats upp i tre självständiga delar som kompletterar varandra.

I denna bok har hänvisningar till författningar uppdaterats, framför allt den nya förvaltningslagen och 2 kap. tryckfrihetsförordningen. Enstaka ändringar av sekretessbestämmelser har lagts till samt hänvisning till ett stort antal nya rättsfall.

Boken vänder sig till jurister och alla som arbetar med personal- frågor. Den ger en ökad förståelse för aktuella frågor inom området med exempel från verkligheten. Boken kan också användas som lärobok vid utbildning av jurister och personalvetare.

Författaren Kristina Ahlström är advokat och fil. kand. i pedagogik med mångårig erfarenhet av arbete som jurist vid flera statliga myndigheter. Hon har erfarenhet av både förvaltningsrätt och arbetsrätt från bland annat Kronofogden, Skatteverket, universitets- och högskolesektorn, Regeringskansliet samt har medverkat i flera statliga utredningar. Kristina Ahlström har i dag egen advokatverksamhet. Hon föreläser om olika rättsliga ämnen och har skrivit flera juridiska böcker. Kristina Ahlström belönades med Karnovpriset 2018 för sin kommentar till den nya förvaltningslagen.

Boken finns även att köpa i ett paket tillsammans med en bok om offentlighet och en bok om sekretess inom personalområdet, se Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker, ISBN 978 91 984 52846.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättspraxis om offentlighet sekretess inom personalområdet
  2. +
  3. Skattelagstiftning : lagar och andra författningar som de lyder den 1 januari 2022 22:1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skattelagstiftning : lagar och andra författnin... av Gunnar Rabe (häftad).

Köp båda 2 för 741 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »