8 diagnoser : det var f#n inte lätt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2018-09-28
Upplaga
1
Förlag
Storyhood
Dimensioner
206 x 136 x 16 mm
Vikt
261 g
SAB
Lz Zakariae, Melika
ISBN
9789198463217

8 diagnoser : det var f#n inte lätt

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-28
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Melika Zakariae är en ung och framgångsrik entreprenör och allt hon bestämmer sig för tycks bli verklighet. Hon har gjort sig ett namn som bloggare, fotograf, DJ och sedan startat en egen tidning. Men bakom framgången finns en svår kamp som inte syns på ytan.

I 8 diagnoser får vi följa Melika som söker svar på frågor hon alltid ställt. Sökandet tar sin början 1979 under en våldsam statskupp i Iran, flera år innan hon själv föddes. Melika berättar om föräldrarnas flykt till Sverige, sin uppväxt där hon var utåtagerande och stökig, hade svårt att passa in men samtidigt var omtyckt och full av energi. Under ytan doldes ett mörker som ledde till destruktiva beteenden, ångest och missbruk. Till slut ledde allt till en kollaps där hon tappade lusten att leva. Nere på botten, när allt var som mörkast, så kom också vändningen och en lång och tuff resa inleddes för att försöka förstå det hon så länge flytt ifrån. Trots näthat, sexism och avundsjuka gav hon inte upp, utan fortsatte hela tiden framåt.

Melika Zakariae berättar om sexuella övergrepp, om trauman från krig som går i arv, om att leva med åtta psykiatriska diagnoser och mot alla odds nå framgång och lycka.

"Gick inte att släppa den, läs!", Ametist Azordegan, journalist och programledare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 8 diagnoser : det var f#n inte lätt
 2. +
 3. Jag ska klara det här

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag ska klara det här av Katarina Mannheimer Ahlström (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 8 diagnoser : det var f#n inte lätt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som berör och ger insikter
  Thomas, 13 november 2018

  Melika har skrivit väldigt direkt och ocensurerat om sin resa, det är svårt att sluta läsa. Drabbande och starkt om vad övergrepp gör men också en intressant berättelse om att ta sig fram, mot alla odds. Mycket läsvärd!

 2. Föngslande
  Jonas Mårtensson, 20 oktober 2018

  Bra, fängslande bok om livet med disgnoser. Om ett liv fullt med motgångar och hur man vänder det. Mina bästa rekommendationer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna