Den reella talsymbolens principer och hantverk. Portfölj III(c) (De reella talen och analysens grunder) av Den första matematiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2021-06-19
Upplaga
1
Förlag
Didymos Bokförlag
Medarbetare
Bokfrlag, Didymos
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
220 x 155 x 16 mm
Vikt
420 g
Antal komponenter
1
Komponenter
25:B&W 5.83 x 8.27 in or 210 x 148 mm (A5) Perfect Bound on White w/Gloss Lam
SAB
Ta
ISBN
9789198476859

Den reella talsymbolens principer och hantverk. Portfölj III(c) (De reella talen och analysens grunder) av Den första matematiken

Volym III(c) av "Den frsta matematiken"

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-06-19
129
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken innehåller del III(c) av den mer omfattande studien och artikelsamlingen "Den första matematiken". Den utgör en översiktlig teoretisk genomgång och analys av det reella talbegreppet och därmed särskilt förknippat de irrationella talen, med möjligheten av riktig teoretisk (matematisk och logisk--filosofisk) djupdykning i detta tema för den intresserade.

Här lyfts fram ett perspektiv på de reella talen, som sällan görs lika explicit i andra läromedel i matematik. Det här perspektivet skulle kunna kallas symboliskt, symbolteoretiskt eller semiotiskt. Viktiga inspirationskällor är Ludwig Wittgenstein och den svenske filosofen Sören Stenlund (1943-2019). Det handlar kort sagt om en förståelse av det reella talet primärt givet som en operativ symbol ingående i en komplicerad väv av språk (språkspel, symbolsystem, kalkyler) och mänsklig verklighet och praxis.

I boken används även en speciell layout och framställningsform för matematikämnet som författaren valt att kalla för den holistiska.

Boken riktar sig till studenter och lärare i matematik, filosofi och empiriska vetenskaper, men även till en allmän matematiskt eller filosofiskt intresserad publik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den reella talsymbolens principer och hantverk. Portfölj III(c) (De reella talen och analysens grunder) av Den första matematiken
  2. +
  3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »