Augusta Lundin : haute couture på svenska (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2020-08-14
Förlag
Appell Förlag
Dimensioner
240 x 170 x 16 mm
Vikt
508 g
SAB
Ibz Lundin, Augusta,Ihk-c.47,Ihk-c.5
ISBN
9789198496154
Augusta Lundin : haute couture på svenska (häftad)

Augusta Lundin : haute couture på svenska

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-08-14
262
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Första gången mode-Sverige vaknade till medvetande var när Augusta Lundin öppnade sitt modehus vid Brunkebergstorg på 1870-talet. Runt sekelskiftet 1900 ansågs Mamsell Augusta vara modets okrönta drottning. Det som ger Augusta Lundin en särskild plats i svensk modehistoria är det skickliga sömnadsarbetet, hon var aldrig klädskapare i ordets rätta bemärkelse eftersom hon inte tog fram egna modeller, men lyckades ändå diktera modet med hjälp av sin fingertoppskänsla för vad som låg i tiden. Genom att hålla hög modegrad höll hon ribban för vad en sömnadsateljé kan åstadkomma. Där gjorde hon avtryck: att skapa mode handlar inte bara om att hitta nya stilar, utan också om att bemästra ett hantverk - i vilket varje liten detalj räknas. Agusta Lundin var en yrkesstolt sömmerska, vilket lade grunden till hennes framgångar och berömmelse.

Augusta Lundin - haute couture på svenska är rikt illustrerad med historiska bilder och nytagna fotografier av Ewa-Marie Rundquist.

Skribenter: Lotta Lewenhaupt, Anna Bergman Jurell, Tonie Lewenhapt, Hanne Eide, Patrik Steorn, Barbara Beck-Friis och Maria Carlgren.

Boken ges ut i samband med att utställningen Augusta Lundin  - Sveriges första modehus öppnar på Thielska Galleriet. Den kommer sedan att visas på Malmö Museer och Göteborgs stadsmuseum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Augusta Lundin : haute couture på svenska
  2. +
  3. Nordens Paris. NK:s Franska damskrädderi 1902-1966

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordens Paris. NK:s Franska damskrädderi 1902-1966 av Susanna Strömquist (inbunden).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Augusta Lundin : haute couture på svenska. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar bok
    Nina Sandström, 15 februari 2021

    Fantastiskt bok för den som är intresserad av mode, skrädderi och kreativt skapande. Vackra inspirerande bilder, briljant text som ger fördjupande kunskaper .

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna