Hon som äter jord (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Palabra förlag
Översättare
Siri Hultén
Originaltitel
Cometierra
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
294 g
SAB
Hce
ISBN
9789198497052
Hon som äter jord (häftad)

Hon som äter jord

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2021-09-01
239
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Dolores Reyes debutroman möter vi en flicka i tonåren med en övernaturlig förmåga: när hon äter jord kan hon för sitt inre se vad som hänt de som gått på jorden. Ryktet om hennes förmåga sprider sig och allt fler kommer till slumområdet där hon bor med sin bror för att få svar på var de som försvunnit befinner sig; en son, en dotter, en flickvän. I trädgården växer samlingen av flaskor med jord i. Till slut tar också polisen hjälp av henne för att lösa fall.

Berättelsen har drag av kriminalroman och magisk realism, men författaren har skrivit den för att sätta ljuset på alla mord på framför allt unga kvinnor i storstädernas fattiga förorter. Boken är tillägnad Melina Romero och Araceli Ramos, två tonåringar som hittades mördade i den förort till Buenos Aires där Dolores Reyes arbetar som lärare.

Romanen som gavs ut i Argentina 2019 har översatts till en rad språk, och har fått lysande recensioner i tidningar som El País, Le Monde, New York Times och O, The Oprah Magazine.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hon som äter jord
  2. +
  3. Om elegansen medan man sover

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om elegansen medan man sover av Vizconde De Lascano Tegui (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hon som äter jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant bok!
    Anna, 7 juni 2023

    Väldigt annorlunda, intressant och bitvis sorglig bok som hade vunnit på att vara lite längre. Tycker mycket om att den är helt osentimental och avskalad. Den detaljerade sex-scenen mot slutet passar dock inte alls in.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dolores Reyes