Den magiska rustningen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (2.9 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 4)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2020-04-03
Upplaga
1
Förlag
Hanna Blixt
Illustratör/Fotograf
Therése Larsson
ISBN
9789198509106
Den magiska rustningen (e-bok)

Den magiska rustningen E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2020-04-03
64
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Äventyret bland schackpjäserna fortsätter:
"Den magiska rustningen", är den fjärde delen i serien "Äventyren i Sagofallen", efter Styx märke, Svarta damen och Vita löparen.

Bokens handling:
Vädret i Sagofallen och Mirroria är helt ur balans. Svarta hästen orsakar översvämningar, som följs av stormar och vulkanutbrott. För att stoppa Svarta hästen och mörkret som breder ut sig, får Sofia och Leo i uppdrag att hitta en magisk rustning. Problemet är att ingen verkar veta var delarna finns.
Kommer världarna gå under, eller kommer Sofia och Leo hinna stoppa Svarta hästen i tid?

BTJ skriver:
"Läsaren dyker rakt ner i ett spännande fantasyäventyr. Hanna Blixt har gott om kreativ fantasi och hon skildrar sin berättelse på ett lättsamt sätt. Bra, begriplig och läsvärd fantasy för bokslukaråldern."

Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, som alla är riktiga bladvändare. Böckerna riktar sig till alla från cirka 6 år och uppåt (särskilt lämplig för bokslukaråldern). Kapitlen är korta och spännande och man kommer direkt in i handlingen. Böckernas fina illustrationer är gjorda av Therése Larsson.

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Recensioner av Den magiska rustningen:

"Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken. Karaktärerna är helt fantastiska och så livfulla." (Swedish bookowl).

"Precis som de tre tidigare böckerna är det här en riktig bladvändare. Boken är perfekt för de som vill ha något spännande men samtidigt inte för läskigt. (Vargnatts bokhylla).

"Bra och läsvärd fantasy för bokslukaråldern" (Anna-Karin Närkling BTJ-häfte 18 2018).

"Den magiska rustningen är en oerhört bra fortsättning på serien och nu längtar jag bara efter nästa bok!" (Bokugglor blogg)
Recensioner om serien Äventyren i Sagofallen: "Hanna Blixts kreativitet och fantasi fortsätter att generera spänning, hissnande äventyr och ruskiga monster" - Anna-Karin Närkling, BTJ nummer 12 2018

"Karaktärerna är så härliga. Handlingen är spännande och underhållande och jag älskar språket som är så målande och vackert." - Bokugglor blogg

"Älskar stämningen i dessa böcker. Den tredje delen, Vita löparen, är lika spännande som de två tidigare böckerna. Full pott!" - Maddes bokblogg

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet- släpps våren 2019
6. Pantones ö - släpps hösten 2019
7. Snöugglans sigill - släpps våren 2020
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanna Blixt