Världens yttersta platser : judiska spår (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2019-10-17
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Faethon
Dimensioner
227 x 164 x 34 mm
Vikt
800 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789198514926
Världens yttersta platser : judiska spår (inbunden)

Världens yttersta platser : judiska spår

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-17
349
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Världens yttersta platser : judiska spår Kan levereras innan julafton
Skakande resa i Förintelsens fotspår

I Världens yttersta platser reser Peter Handberg i Alfred Döblins spår på jakt efter spillrorna av det judiska Centraleuropa som den tyska författaren skildrade på 1920-talet. Vad dröjer sig idag kvar av Förintelsen? Vilka rester av judiskt liv återstår? Vilka minnen bär människor på? Handberg intervjuar ögonvittnen, besöker platser för nästan bortglömda massakrer och umgås med levande och döda representanter för ett judiskt Europa. Resultatet: den skakande inblicken i ett enormt, alltjämt obearbetat, europeiskt trauma. Historien och smärtan ligger precis under ytan och på ett engagerat sätt fångas vittnenas berättelser. Världens yttersta platser blir sålunda ett unikt dokument över alla de som fortfarande sett Europa förändras med egna ögon. Boken vittnar också om hur man i historiens spillror försöker bygga upp en nu judisk gemenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världens yttersta platser : judiska spår
 2. +
 3. Strö aska över ditt huvud : tusen och en röst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strö aska över ditt huvud : tusen och en röst av Peter Handberg (inbunden).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Världens yttersta platser : judiska spår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förintandet av judarna i Östeuropa.
  Britta , 20 oktober 2021

  Kunde nästan inte sluta läsa, så oerhört stark, gastkramande skildring av förintandet av judarna och det judiska livet i alla små städer och byar i Polen, Litauen, Ukraina. Långt ifrån de stora dödslägren¿.jag grät¿.

 2. Välskriven
  Eva, 26 januari 2020

  Genom berättelser och samtal med vittnen ges läsaren olika perspektiv på Förintelsen, dess förövare och offer. Boken är välskriven och man fångas verkligen av den.

 3. Bästa och vikigaste boken 2019.
  Bengt Hammarlund, 23 januari 2020

  Peter H. skriver på ett sådant sätt att jag upplever läsningen som vore jag hans medresenär från början till slut (och precis som han gjorde under sin resa kan jag då känna en smärta i foten). Skakande, gripande delar jag en förtvivlan i hans beskrivning av de samlade illdåd och avskyvärdheter som nazisterna och deras medlöpare utförde i Polen. Detta måste vara en av de viktigaste böcker att minnas från vår tid.
  Obegripligt att det inte var denna bok som fick Augustpriset som bästa faktabok 2019!?

 4. Viktigt besök i Förintelsens trakter
  Thomas Nydahl, 22 oktober 2019

  Det är en fruktansvärt svår bok att läsa. Det svåra består i mötet med fakta som skriker ut en nöd och förtvivlan inför det som världen lät Hitlerregimen och alla dess allierade göra. Handberg skildrar by efter by, samhälle efter samhälle, där snart nog inga tecken finns kvar. Överallt talar han med de sista överlevande, som varit vittnen till massakrerna eller som i sina familjer själv drabbats av den vanvettiga mördandet. Ibland besöker han resterna av en synagoga, ibland blir han visad til... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Peter Handberg