Mästerfotografen: Hilding Mickelsson och hans Hälsingland (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-07-14
Förlag
Hälsinglands museum, Helsingiana
Dimensioner
260 x 220 x 25 mm
Vikt
1009 g
ISBN
9789198515312
Mästerfotografen: Hilding Mickelsson och hans Hälsingland (kartonnage)

Mästerfotografen: Hilding Mickelsson och hans Hälsingland

Kartonnage Svenska, 2019-07-14
289
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ingen har påverkat omvärldens bild av Hälsingland så mycket som Hilding Mickelsson. I 50 år var han verksam som fotograf och flitig föreläsare, med Hälsinglands natur, kultur och människor i fokus.

Inom flera områden var han en pionjär. Långt före andra lyfte han fram det unika i de rikt smyckade hälsingegårdarna och gjorde omfattande dokumentationer av arkitekturen, inredningsmåleriet och de rikt dekorerade förstukvistarna. Idag ingår flera av gårdarna i världsarvet. Han tog hårda strider mot kemiska bekämpningsmedel i jordbruket och mot orenade fabriksutsläpp då han såg hur de påverkade djur- och växtlivet.

När han gick bort 2002 lämnade han cirka 150 000 fotografier efter sig. I den här boken finns ett urval. Några av bilderna är världsberömda, andra publiceras nu för första gången. En rad personer bidrar till att ge ett porträtt av kulturhistorikern, naturkännaren och mästerfotografen Hilding Mickelsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mästerfotografen: Hilding Mickelsson och hans Hälsingland
 2. +
 3. Möbler människor : Carl Malmsten - Furniture Studies

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möbler människor : Carl Malmsten - Furniture St... av Gunilla Kindstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 547 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Kindstrand

 • Möbler människor : Carl Malmsten - Furniture Studies

  Gunilla Kindstrand

  Carl Malmsten tillhör de stora svenska möbelformgivarna, men han var därtill en handlingskraftig person i pedagogiska frågor och startade egna skolor. En av dessa skolor ingår numera i Linköpings universitet, men finns i nybyggda lokaler på Liding...

 • Kulturpolitikens liv efter döden : Åtta upplivningsförsök

  Håkan A Bengtsson, Calle Nathanson, Evin Ahmed, Isobel Hadley-Kamptz, Gunilla Kindstrand

  Kulturpolitiken står inte högt på politikernas dagordning, inte ett ämne som hamnar i partiledardebatterna eller i någon större utsträckning blir föremål för journalisternas frågor. Samtidigt påverkar kulturpolitikens i hög grad våra liv. Såväl di...