Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2019-08-21
Upplaga
1
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Holmgren, Emma (form)
Illustratör/Fotograf
Linnea Blixt
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
445 g
SAB
Vefc
ISBN
9789198528817
Boken om ont : lindra din smärta och stress (inbunden)

Boken om ont : lindra din smärta och stress

(20 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-21
149
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Cirka 1,5 mijoner människor i Sverige har svår värk. Är du en av dem? Eller lever du tilsammans med en partner som har ont?

Att leva med smärta förändrar livet. Vi vill att du som läsare ska få förståelse för kroppens reaktioner vid smärta och stress. Vi vill berätta för dig om smärtlindringens olika delar och vad du kan göra själv för att underlätta din situation. Vi ser människan bakom smärtan - vi ser dig.

Boken om Ont är skriven av författare:

Björn Rudman - Rehab- och träningsentreprenör med många års erfarenhet som professionell tränare.

Sofia Göthe - Specialistläkare inom allmänmedicin med intresse för idrottsmedicin, smärta och stress.

Tobias Marmheden - Leg. fysioterapeut med erfarenhet inom smärt- och stressrehabilitering.

Sagt om boken:

"...Texten är överskådlig och lättläst, med enkla rekommendationer som de flesta kan försöka följa. Stegvisa övningar för ökad kroppskännedom och medveten närvaro beskrivs. Det förmedlas även råd om hur nedtrappning av smärtstillande läkemedel kan genomföras. Inte minst handlar boken om hur livet med smärta kan hanteras bättre... Rekommenderas för alla som lever med egen eller anhörigs smärta, vilket gör den angelägen för en bred läsekrets." Lektör Motzi Ekflöf, BTJ-häfte nr 18, 2019.

"...Tycker boken är väldigt genomtänkt och bra skriven. Texten är luftig och lätt att ta sig igenom, vilket gör den möjlig att läsa även om man har begränsat med energi... Framförallt gillar jag hur pedagogiskt skriven den är. 4/5 i betyg." @littratur Instagram.

"...En väl genomarbetad bok som är lätt att läsa och ta in. Här finns något för alla! 4/5 i betyg." @boktyckaren Instagram.

"...Bra fakta blandas med riktiga erfarenheter... Enkel lättläst och igenkännande. 5/5." Linda Molarin dipl. livstilsrådgivare och stresscoach. @stresslindra Instagram.

"...Att boken även ger ett avsnitt till anhöriga är fantastiskt. Det är viktigt för de anhöriga att bli sedda men också få förståelse för vad som händer i ditt liv med kronisk smärta... Jag kan varmt rekommendera denna bok till alla, ont eller inte ont!" @frufibro Instagram

Boken om Ont ger bra och utförlig information om smärta och de mekanismer som vidmakthåller den. Den personliga utgångspunkten i medförfattarens egna erfarenheter ger extra tyngd.Boken kan användas på egen hand av patienter men också med handledning av professionen i rehabilitering." Distriktsläkare Veronica Pahlberg

"Boken är översiktlig men ändå detaljerad och lättläst, med lagom långa kapitel. Innehållet kan appliceras på många av oss i samhället, som lever med långvarig smärta och stressrelaterade symtom vilket inverkar på vår funktionsförmåga och livskraft. Boken ger kunskap och hopp till de drabbade och jag kan konstatera att jag absolut skulle rekommendera detta verk till andra. Inte bara för den som lever med smärtan, utan också för olika kategorier av studenter och vårdpersonal, som inom sina yrken möter dessa individer och behöver förstå det holistiska förhållningssättet för framgångsrikt resultat." Skolläkare Pernilla Fritz
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Boken om ont : lindra din smärta och stress
 2. +
 3. Leva med långvarig smärta : strategier för bättre livskvalitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leva med långvarig smärta : strategier för bätt... av Kent Revedal (kartonnage).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Boken om ont : lindra din smärta och stress. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa manualen jag läst, borde finnas i varje hem!
  Boktanten, 19 mars 2020

  En riktigt bra handbok när det gäller att lära sig hantera sin egen, eller anhörigs, smärta. Den är lätt att läsa och har en bra sammanfattning efter varje kapitel. boken tar upp olika sorters smärta, psykisk ohälsa, medicinering och nedtrappning av densamma. Man får även många tips på hur du kan lindra din smärta utan medicin.

  Jag kan varmt rekommendera denna bok till alla som känner sig stressade och/eller har ont. Den är även riktigt bra om du har en anhörig som lider av smärta.

 2. Jättebra!
  Bokhyllaniskuggan, 7 februari 2020

  ❥ Recension

  Vilken lättläst och informativ bok. Riktigt bra. Det är lagom långa kapitel och sköna styckindelningar, en fröjd för ögonen och hjärnan. Författarna skriver om ett knepigt ämne på ett sätt så man förstår och varje kapitel har en liten sammanfattning, vilket underlättar inlärning.

  I boken får man lära sig hur hjärnan och kroppen fungerar vid smärta, framförallt långvarig, och informerar även om olika vägar för att få ett så bra liv som möjligt trots smärta.... Läs hela recensionen

 3. En bok som berör många
  veronicas_bok_bak_liv, 18 september 2019

  Jag själv lever med smärta sen 16 år tillbaka och det inte lätt på ngt sätt, varken för mig eller dom personer som lever och finns i min omgivning. Den här boken riktar sig till både mig och alla som känner ngn som lever med smärta. Boken är lättläst och med ett språk som alla kan förstå utan massa svåra medicinska termer. Boken är uppdelad i olika huvudrubriker; Smärta och stress, Människan bakom smärtan och Smärtlindring. Under huvudrubrikerna finns flera kapitel och varje kapitel avslutas ... Läs hela recensionen

 4. Viktigt ämne med omfattande innehåll
  Aditi , 17 september 2019

  En välskriven och lättläst bok som med all säkerhet intresserar de flesta. Kanske är du själv drabbad av långvarig smärta eller lever med någon som är. Ett annat alternativ är att du känner någon som lider av att ha ont. Förstå och underlätta situationen oavsett.
  Rekommenderas varmt!

 5. Boken om ont, läs den!
  Hans S., 30 augusti 2019

  + Bra övergripande förklaring om vad som är inblandat i smärta.
  + Att man måste se till helheten är den absolut viktigaste budskapet.

  - Svårt att egentligen kunna använda boken för att hjälpa sig själv.
  - Lite för för övergripande (beroende på sina egna kunskaper)

 6. Tydlig och lätt att ta till sig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 augusti 2019

  Här finns nu boken som jag hade önskat att den funnits när jag fick min diagnos, fibromyalgi, för 15 år sedan.
  Tänk vad mycket enklare det hade varit för både mig och mina nära och kära att få förklaringar till mycket som var oklart vad det gäller kronisk smärta.
  Läs mer på bloggen https://bokprataren.blogspot.com/2019/08/boken-om-ont-lindra-din-smarta-och.html

 7. Tydlig och lättläst
  Villivonkansbooks, 12 augusti 2019

  Att leva med ständig smärta är tufft och förändrar hela livet. Det kan jag intyga som levt med konstanta smärtor 24/7 i långt över 20 år. Det är så länge sen jag var smärtfri att jag inte ens kan minnas hur det är. Boken om ont riktar sig mot alla oss som lever med smärtor och till de som är anhöriga till någon med smärtor. Boken är lättläst och har olika kapitel som Varför känner vi smärta, Smärta påverkas av stress, När du ska söka vård, Smärtlindring genom återhämtning, Smärtlindring med l... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Utmattningssyndrom : förstå och lindra kroppens reaktioner

  Emma Holmgren, Sofia Göthe

  Varför reagerar kroppen så konstigt? När du drabbas av utmattningssyndrom är hela kroppen påverkad och du upplever många olika symtom. Det kan vara svårt att förstå att lockkänsla i örat, muskelryckningar, domningar eller dimsyn kan ha en naturlig...