Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2019-08-23
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Weggen, Geert (foto)
Dimensioner
205 x 155 x 9 mm
Vikt
222 g
SAB
uUgfg
ISBN
9789198528824

Lär känna ekorren

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2019-08-23
114
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ekorren är ett nyfiket litet djur som ibland kommer nära oss människor. Är du också nyfiken och vill veta mer om ekorren?

Vad är det som ekorren gömmer uppe i träden?

Hur många kottar kan en ekorre skala på en dag?

Och varför gnager ekorren på gamla skelett?

Lär känna ekorren är en färgglad och lättillgänglig liten faktabok för barn i låg- och mellanstadiet. Boken innehåller fantastiska bilder av naturfotograf Geert Weggen och är skriven av Emma Holmgren tillsammans med hennes barn Thindra och Mira.

När vi ville läsa mer om ekorren så hittade vi ingen faktabok för barn, därför bestämde vi oss för att skriva en bok om ekorren tillsammans med mamma. Hoppas att ni gillar den och lär er något nytt om ekorren!

Sagt om boken:

"...Betyget från barnen var: Superbra! Bättre betyg går knappt inte att få! Vi lärde oss massor om hur ekorren bor, vad den äter, hur deras spår ser ut i snön, men det som barnen fastnade mest för var att ekorrungarna inte har päls när de föds, att de är blinda och att de är lika liten som en räka... Bilderna i boken är fantastiska... Barnen blev eld och lågor och vill bygga en holk till ekorrarna vi har runt omkring oss." @ninasbokhylla
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lär känna ekorren
 2. +
 3. Världens coolaste djur enligt Julia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens coolaste djur enligt Julia av Julia Wiberg (inbunden).

Köp båda 2 för 173 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lär känna ekorren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin faktabok för barn
  Maria , 4 maj 2023

  Precis vad vi sökte. Boken beskriver bra allt man kan vilja veta om ekorren. Texten är bra formulerad till barn i förskoleåldern men även äldre barn (och vuxna) kan ha behållning av boken. Fotografierna är mycket fina.

 2. Fin faktabok om ekorrar

  Boken Lär känna ekorren av Emma Holmgren, Tindra Holmgren och Mira Holmgren är en faktabok om ekorrar. Den är bra. Fina bilder och mycket fakta men på ett enkelt sätt. Det blir inte för mycket. Hoppas att de gör fler faktaböcker om djur. Boken är 6-9 år men passar yngre barn också.

 3. Underbar faktabok som vi älskar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 11 september 2019

  Recension från Otto 4 1/2 år ❤️.
  En spännande bok om Ekorrar. Jag får lära mig vart de bor, vad de äter och andra bra saker, tex att ungarna hänger runt mammans hals när de är små.
  Det är fina bilder och jag tänker bygga ett ekorrehus med morfar Janne.

  Bokfakta: en fin faktabok som passar till barn i låg- och mellanstadiet. Boken innehåller fantastiska bilder av naturfotograf Geert Weggen.

  På bloggen kan du se bilder på när vi byggde ett Ekorre hus =) ... Läs hela recensionen

 4. Vill ha fler böcker av samma slag
  Kaffeläsaren, 4 september 2019

  Lär känna ekorren är en fullspäckad faktabok om ekorrar för barn i ålder 6-9 år. Boken har en tilltalande ton och bjuder på enormt mycket fakta som är väl avvägt för åldern. Det är intressant att få lära känna ekorren på närmre håll och jag lär mig flera saker jag inte hade koll på innan. Boken har ett trevligt och smidigt format och passar perfekt att packa ner i ryggsäcken för att ta med ut i skogen när man vill spana efter ekorrar. Bilderna som är tagna av Geert Wengen är superfina! Jag ka... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna