Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-08-09
Förlag
Parus förlag
Dimensioner
206 x 134 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Vfo
ISBN
9789198528879
Din nya höftled (kartonnage)

Din nya höftled

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage, Svenska, 2021-08-09
197
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad innebär en höftprotesoperation och hur ser rehabiliteringen ut efteråt?

Vi sökte svaret på den frågan för sent, efter att John opererats och drabbats av komplikationer. Att vara välinformerad för att kunna vara delaktig i sin egen vård är viktigt och kunskap ger trygghet. Därav denna bok.

Som läsare får du följa John genom hans operation och rehabilitering samtidigt som du får ta del av råd och fakta - före, under och efter en höftledsoperation som görs på grund av artros. Du får även läsa om Anders Jelander som sprungit 75 maraton med sina nya höftleder och om Maria Ahlberg, en alldeles "vanlig" höftprotespatient.

Din nya höftled vänder sig till dig som lever med artrossmärta och inväntar operation, men också till dig som fått en ny höftprotes och söker mer information. Boken kan med fördel även läsas av anhöriga eller vårdpersonal som vill ha inblick i patientperspektivet. Boken är faktagranskad av Olof Sköldenberg, Professor i Ortopedi.

Läkartidningen recenserade boken 2021 och skrev bland annat: "Värdefulla perspektiv på höftledsoperationer ... Boken tillför ett perspektiv som inte alltid förmedlas via sjukvården och ger läsaren en mer nyanserad bild av vad en höftprotesoperation innebär och medför, både ur positiv och ur negativ synvinkel. Inte minst sidorna om samliv efter operation fyller ett tomrum. Språket är väl anpassat för tänkta läsare. Även om texten huvudsakligen handlar om en person är den tillräckligt bred för att de flesta läsare ska kunna känna igen sig ... Boken »Din nya höftled« har alla förutsättningar att fylla ett behov av nyanserad och saklig information ur ett patient- och närståendeperspektiv på höftprotesoperation." Pelle Gustavsson, docent och medicinsk redaktör.

"Detta är den första boken som tar ett samlat grepp om vad höftledsartros är, hur den utvecklas och behandlas och när det är dags för operation och vad efterföljande rehabilitering innebär. Om den här boken hade funnits då jag sköt på operationen på grund av rädsla hade jag blivit modigare och vågat ta steget till höftledsbyte mycket snabbare." Gunvor Maazon, bibliotekarie och "dubbelhippie" sedan nov 2019.

"Mycket bra och välskriven bok som alla med höftledartros kan ha stor glädje av." Per Wickman, höftledsopererad och patientföreträdare i NAG (nationell arbetsgrupp) för höftledsartros.

"Boken innehåller viktiga fakta och högst läsvärda personliga berättelser, för alla med artros som vill bli opererade eller som har gjort en höftledsoperation." Lotta Frithiof, journalist och nyopererad höftprotespatient.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Din nya höftled
 2. +
 3. Jakten på miljonerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på miljonerna av 100miljonersmannen (pocket).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Din nya höftled. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra info
  Nettan, 6 mars 2023

  För mig som nyss fått diagnos trolig artros så är den här boken informativ. Beskriver båda bra och mindre bra händelser i samband med byte av höftled. Fick mig förstå vikten av träning, både före och efter operation.

 2. Ärlig och rak bok
  Anette Karlsson, 23 augusti 2021

  Boken ger bra information kring artros, operation och vad som kan hända efter operation. Önskar att jag hade läst den innan mina två höftledsoperationer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna