Kärleksdikt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
N L s poesibibliotek
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2019-10-11
Upplaga
1
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
228 x 137 x 12 mm
Vikt
248 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789198530308
Kärleksdikt (inbunden)

Kärleksdikt

Inbunden, Svenska, 2019-10-11
114
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    109
Visa alla 1 format & utgåvor
Kärleksdikt från 1932 hör till den svenska poesins orättvist bortglömda verk. Här i ny utgåva på N/L:s poesibibliotek, med förord av översättaren och litteraturkritikern John Swedenmark.

Framför allt är Ingeborg Björklund ihågkommen som erotisk diktare, och det enda urval som gjorts av hennes dikter (1945) har titeln Erotikon. Men det handlar då inte om sex. Eller bara högst antydningsvis. Ordet 'erotik' syftar snarare på en dåtida diskurs kring kärlekens villkor i det moderna borgerliga samhället. Dikterna tar upp starka, nyckfulla känslor som motiverar stora ord och jämförelser - till exempel paralleller med antika och medeltida myter; men dikterna kan också beskrivas som inifrånskildringar av förälskelser på orimliga villkor, till exempel att vara älskarinna åt en gift karl. (Ur John Swedenmarks förord)

INGEBORG BJÖRKLUND [1987 1974] var en svensk författare, socialist och journalist. Hennes författarskap präglades av kärlekens vedermödor, liksom ett feministiskt och socialt patos.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet böcker om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärleksdikt
  2. +
  3. Falla (Eurydike)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Falla (Eurydike) av Agneta Enckell (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingeborg Björklund