Tankerum (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2019-11-15
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Medarbetare
Mattsson, Leif (form)
Illustratör/Fotograf
Susanna Slöör
Dimensioner
236 x 170 x 14 mm
Vikt
430 g
SAB
Ibz Slöör, Susanna,Hc.03
ISBN
9789198533545
Tankerum (häftad)

Tankerum

Häftad, Svenska, 2019-11-15
164
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ett konstnärligt arbete i ord och bild. Tankerum innehåller texter som bildar grunden för konstnären Susanna Slöörs måleri. Texterna improviserades fram den varma sommaren 2018. Trädgårdens fåglar, väderleken, torkan, förbiilande minnen, tankar om orden och bilden, om hjärnans sätt att arbeta flätas samman med motorcyklistens landsvägsutflykter. Att skriva in texten i bilden skapar en långsam läsning som ger sällsamma inblickar i tankens inneboende vägar att verka.

Ordet i ögat och ögat i ordet är rubriken som inspirerat det konstnärliga arbetet sedan 2012-2013. Susanna Slöör har tagit hjälp av konstnärerna, poeterna och författarna för att fundera över bilderna i språket. Från början använde hon andras texter i målningarna. Boken introducerar ett nytt sätt att arbeta med endast egna texter i måleriet.

Texten är en inbjudan till fri vandring mellan meningarna och sidorna. Det är med målarens blick, inte författarens avsikt, den är skriven. Se den som en målning, där början och slutet blir betraktarens egen. Fåglarna i bilderna tecknar sitt eget språk i luftrummet som skrivtecken. Deras värld är för människan sluten och märkvärdigt parallell, som levande bekräftelser. Huvudfotingarna tillhör de första bilderna.

Boken är tryckt med bidrag från Stiftelsen Längmanska kulturfonden. Susanna Slöör (f. 1962) är konstnär, skribent, konstkritiker och curator. Hon är bosatt och verksam i Stockholm och ställer ut runt om i Sverige. Som konstkritiker och ansvarig utgivare driver hon tillsammans med konstnären Leif Mattsson nättidskriften Omkonst (www.omkonst.se). Slöör skriver regelbundet texter i böcker och kataloger om konst. Hon är redaktör för kommande böcker om konstnären Hilding Linnqvists tidiga verk och en essäserie om Att bli konstnär som ges ut som bok i januari.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tankerum
 2. +
 3. Hilding Linnqvist : att bli konstnär

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hilding Linnqvist : att bli konstnär av Susanna Slöör, Ulf Linde (inbunden).

Köp båda 2 för 523 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Susanna Slöör

 • Hilding Linnqvist : att bli konstnär

  Susanna Slöör, Ulf Linde

  Hilding Linnqvist (18911984) var förgrundsgestalten och inspiratören bakom en konstriktning som kritikerna mot slutet av 1910-talet kom att kalla naivism. Boken om hans väg mot att bli konstnär beskriver resan mellan åren 1916 och 1925. Under denn...

 • Kjartan Slettemark : konsten att falla

  Susanna Slöör, Idun A Husabø

  En eftermiddag i juni 1969 strömmade människor samman i ett hörn av Vitabergsparken i Stockholm. Kjartan Slettemark skulle balansera på lina och hade spänt upp ett rep mellan de höga träden. Publiken höll andan. Med «Lesson in the Art of Falling» ...