Hela Europas krig : vår framtid avgörs i Ukraina (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2024-03-27
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
190 x 134 x 16 mm
Vikt
306 g
SAB
Ob
ISBN
9789198534658

Hela Europas krig : vår framtid avgörs i Ukraina

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-03-27
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rysslands krig mot Ukraina har definierat om vår värld. Åter rasar ett krig i Europa, vars front just nu skär genom Ukraina. Ett krig mellan rysk imperialism och det demokratiska Europa. Det handlar inte endast om territorium. Det handlar om värderingar och om vår kontinents framtid. De flesta av Europas ledare har varit tydliga med att Ukrainas sak också är vår. Många har sagt: Ukraina måste vinna detta krig något annat slut och någon annan fred finns inte! Ukraina har fått mycket politiskt, ekonomiskt och militärt stöd. Men det krävs ännu mer vapen och ännu mer pengar liksom mycket hårdare sanktioner mot Ryssland. EU-ländernas sammanhållning, liksom stödet från USA, kommer att avgöra hur det går. Västvärlden har de militära och ekonomiska resurser som krävs för att hjälpa Ukraina att vinna kriget. Men kommer den politiska viljan och uthålligheten att räcka? Kommer det folkliga stödet bestå? Under 2024 genomförs många val som kommer att påverka stödet till Ukraina. Presidentval i USA, parlamentsval i flera EU-länder och valen till EU-parlamentet. Ska Ukraina räddas måste det politiska stödet från väst bestå. Ska vi låta Putin utplåna ett europeiskt land som just inlett sin väg mot EU-medlemskap, eller ska vi bestämma oss för att stå upp för det vi säger: Ukraina måste vinna! En sak är säker - Europas framtid kommer att avgöras i Ukraina.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hela Europas krig : vår framtid avgörs i Ukraina
 2. +
 3. Vägen till Nato : en brevväxling om Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägen till Nato : en brevväxling om Ryssland av René Nyberg, Nils Torvalds (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hela Europas krig : vår framtid avgörs i Ukraina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Angelägen
  Margareta Teke, 24 april 2024

  Lättillgänglig trots sitt tunga ämne. Ger en bra överblick av nuläget i Europa och över de möjligheter som står till buds inför framtiden. Påminner om hur partiernas företrädare och deras samarbetspartners röstat i förhållande till Ryssland. Mycket läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Jederlund

 • Ödesvalet : en orosanmälan om ett brunt Europa

  Lars Jederlund

  Vi står inför ett val till Europaparlamentet. Ett ödesval. Hur starka kan de samlade högerextrema populisterna och EU-motståndarna bli? Om EU-parlamentet blir ljusbrunt, eller rent av mörkbrunt, vad sker då med EU? Ödesvalet - en orosanmälan om et...