Call of Cthulhu Sverige. Tjurmannen från Kungsskär (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Call of Cthulhu Sverige
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2020-10-19
Förlag
Eloso Förlag
Medarbetare
Larsson Olanders, Jonas (red.) / Papworth, Carl (form) / Appelvik Lax, Kristoffer (form)
Illustratör/Fotograf
Ola Larsson
Dimensioner
288 x 222 x 16 mm
Vikt
936 g
SAB
Rdc
ISBN
9789198542035

Call of Cthulhu Sverige. Tjurmannen från Kungsskär

Inbunden,  Svenska, 2020-10-19
473
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bohuslän 1909

Så vacker den är. Hornen! Hållningen! Rutger Wrangel lyfte bronsstatyetten, varligt som vore den en nyfött barn, mot ljuset. Professor Cederblom sträckte fram handen för att röra vid objektet, men Rutger var inte redo att lämna det ifrån sig: Försiktigt. Den är bräcklig. Låt mig sköta det här. Anna Wrangel hämtade en av de minsta lådorna, bäddad med träull. Rutger sänkte försiktigt ner Tjurmannen i lådan och strök med fingret mellan de krökta hornen. Det här var värt allt trassel med bondlurkarna , sa han. Mer än värt det.

Stockholm 1926

Sjutton år har passerat sedan statyetten av Tjurmannen lyftes upp ur en megalitgrav på Bokenäset. Nu ska den äntligen visas upp för allmänheten, tillsammans med andra märkliga fynd från utgrävningen.

Utredarna dras in i arbetet kring utställningen på Nationalmuseum. Fynden väcker uppmärksamhet bland grupper både inom och utanför Sveriges gränser. Tjurstatyettens märkliga historia flätas med händelser i Ryssland under tsardömets sista dagar och med en många tusen år gammal konflikt. Utredarna får anledning att besöka både lantliga avkrokar och storstäder i sökandet efter sanningen om Tjurmannen. Tjurmannen från Kungsskär är en kampanj till Call of Cthulhu Sverige, som i klassiskt manér för utredarna från Stockholm till västkusten och vidare i jakten på en sanning och ett mysterium som riskerar göra dem galna.

Vilka hemligheter bär tjurmannen på och vad är det som vilar i djupet utanför Kungsskär? Äventyret är skapat av de prisbelönta författarna Gunilla Jonsson och Michael Petersén.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Call of Cthulhu Sverige. Tjurmannen från Kungsskär
  2. +
  3. Call of Cthulhu Sverige. Aldrig mera frid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Call of Cthulhu Sverige. Aldrig mera frid av Björn Flintberg, Jonas Larsson Olanders, Samuel Lowejko, Alexander Fahlander (häftad).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna