Vägen hem (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Bortrövad (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2020-11-10
Upplaga
1
Förlag
Sunflower Produktion
Originaltitel
Vägen hem
Illustratör/Fotograf
Jonas Sjöblom
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
338 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198551075

Vägen hem

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-11-10

Slutsåld

Bortrövadserien baseras på äldre svenska folksägner och har hyllats som en av årets bästa barnboksserier. Bokserien har beskrivits som lärorik i spännande förpackning och i varje bok får läsaren stifta bekantskap med en rad väsen hämtade ur den nordiska folkmytologin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vägen hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Edutainment om svensk folktro
  Jenny , 15 december 2020

  Detta är den fjärde och sista boken i tetralogin. Jag har läst de tidigare tre böckerna om syskonen Tim och Li och deras spännande äventyr i skogen . Dessa böcker var så bra så jag ville inte att barnen skulle hitta hem. 😂

  Jag älskar barnens möten med varelser och sagoväsen från svensk folktro . I slutet av böckerna har författarna inkluderat korta beskrivningar om de olika väsen som vi får möta; några exempel är skogsfrun, troll, strömkarlen, älvor, tomte, lyktgubben och Glo... Läs hela recensionen

 2. Spänning, mystik och folktro
  @bettan_bokprataren (Örebro), 13 december 2020

  Det är inte utan sorg i hjärtat jag öppnar del 4 som är den sista i serien. Så klart så vill jag veta hur det går för syskonen, ska de komma ut ur den mystiska skogen?
  Har du missat de här? Då tycker jag det är hög tid att läsa dem.
  Språket och berättelsen flyter på oerhört bra och man vill bara läsa ett kapitel till och ett till...
  Jag gillar att det på slutet i boken tas upp lite olika fakta om folktrons väsen. I den här sista boken får vi lära oss mer om älvor, varulven och en... Läs hela recensionen

 3. folksägner, väsen och spännande
  @i_min_bokhylla (instagram), 28 november 2020

  Så är vi framme vid slutet av den fantastiska Serien Bortrövad. En serie som är baserad på äldre svenska folksägner. Det är både spännande, fängslande och lärorikt att stifta bekantskap med en rad väsen ur den nordiska folkmytologin.

  Så efter Fånge i bergen, I skogsfrun våld och Ur askan i elden kommer nu Vägen hem skriven av Vilhelm Sundbom och fantastiskt illustrerat av Jonas Sjöblom.

  De två syskonen Tim och Li tvingas ännu en gång ut på ett farofyllt äventyr där de tillsa... Läs hela recensionen

 4. Bra och spännande bok

  Gustav:
  Jag har läst fjärde delen i Bortrövad och den heter vägen hem. Serien är bra och man märker att han som skriver kan mycket om troll och sånt.

  Det går snabbt att läsa böckerna och i denna bok handlar det om båda syskonen Li och Tim som tillsammans ska försöka överlista skogens märkliga varelser.
  Boken börjar med att syskonen är i säckar som trollen bär pa&#... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner