Pengars psykologi : tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2021-01-21
Upplaga
1
Förlag
Sterners Förlag
Översättare
Ludvig Rosenstam Åhman
Originaltitel
The Psychology of Money
Medarbetare
Sterner, Jan (red.) / Heap, Martin (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Qaea,Qci
ISBN
9789198552874

Pengars psykologi : tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka

(22 röster)  |   Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-01-21
207
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förmågan att hantera dina pengar handlar inte så mycket om vad du kan eller känner till. Det handlar om hur du beter dig. Och beteende är svårt att lära ut - även till riktigt smarta personer. Placeringar, privatekonomi och affärsbeslut lärs ut som matematik, där siffror och formler visar oss exakt hur vi ska agera. Men i verkliga livet fattar människor sällan ekonomiska beslut efter räkneexempel. De fattar dem vid middagsbordet eller i ett mötesrum på jobbet där egna erfarenheter, personliga tolkningar av världen, ego, stolthet, reklam och egna drivkrafter läggs samman i en salig blandning. I Pengars Psykologi förklarar den prisbelönte författaren Morgan Housel i 19 fristående korta kapitel hur underligt vi ofta tänker kring pengar och hjälper dig att fatta bättre beslut i ett av de viktigaste ämnena i livet.

Morgan Housel är delägare i Collaborative Fund. Han var tidigare kolumnist i Wall Street Journal och The Motley Fool. Han har två gånger fått utmärkelsen Best in Business Award av Society of American Business Editors and Writers, New York Times Sidney Award och två gånger varit finalist för Gerald Loeb Award for Distinguished Business Writing.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pengars psykologi : tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka
 2. +
 3. Makt : de 48 lagarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt : de 48 lagarna av Robert Greene (häftad).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Pengars psykologi : tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla kan känna igen sig i boken
  Johan Smedenmalm, 28 maj 2023

  En av de bästa böcker om pengar/psykologi jag läst. Boken är ingen quickfix om hur du ska göra för att snabbt bli rik. Här kan man istället spegla sig själv i många exempel från olika människoöden i verkliga livet som författaren bjuder på. Ekonomi och att investera är så mycket mer efter boken än vad jag kunde ana, och det handlar mycket mer om en resa till insikt och självkännedom än vad man kan kanske föreställer sig. Rekommenderar verkligen denna bok till alla som funderar kring pengar.

 2. Handlar mer indirekt om pengar
  PeO, 16 maj 2022

  Trodde man skulle få tips om börsplaceringar och sparandestrategier. Men det handlar den nästan inte alls om. Mest korta stycken allmänpsykologi.

 3. Omläsningsbar
  -, 19 november 2021

  Underbar bok, speciellt för den som inte läst så många finansböcker innan. Sätter mycket i perspektiv, livet och investeringar. Läst om den flera gånger.

 4. Din tid är din förmögenhet
  Ken Plex, 8 april 2021

  Egentligen räcker det med att läsa och förstå namnsättningen på kapitlen. Varje rubrik är en tankeställare i sig. Läs och begrunda.

 5. Pengars psykologi
  50+ böcker 2016, 5 april 2021

  Blivande klassiker som tar upp originella synvinklar på privatekonomi. Prisbelönt författare som var en ny upptäckt för mig. Kompakt skriven men sanningen är ofta enkel och det är svårare att skriva kort och koncist.

 6. Lättläst och inspirerande
  Cecilia, 5 mars 2021

  Morgan Housel säger kanske inte vad alla gamblers där ute vill höra, men jag tycker boken är utmärkt. Läs den!

 7. Lättläst
  Patrik, 3 mars 2021

  En lättläst bok som nog mer riktar sig till den Amerikanska målgruppen där de inte har samma säkerhet som i Sverige.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Morgan Housel