Om Gud och allt annat : grunddrag i kristen tro (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2020-05-18
Upplaga
1
Förlag
Spricka förlag
Dimensioner
212 x 141 x 29 mm
Vikt
620 g
SAB
Ca
ISBN
9789198569803
Om Gud och allt annat : grunddrag i kristen tro (inbunden)

Om Gud och allt annat : grunddrag i kristen tro

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-05-18
300
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad handlar tro om? Ett vanligt svar idag är att det handlar om något privat och marginellt. I Om Gud och allt annat hävdar Roland Spjuth att kristen tro gör anspråk på att tala om hela tillvaron. Tron på Gud påverkar inte endast hur vi ser på det gudomliga eller på något som kallas andlighet, utan också hur vi ser på allt annat i livet.

Om Gud och allt annat ger en grundlig genomgång av den kristna trons centrala trosövertygelser, deras bibliska grund och de historiska skeenden som format dessa. Men den visar också hur kristna trosövertygelser fortfarande kan ge en meningsfull förståelse av tillvaron och praktisk vägledning för människor som söker det goda livet. Boken ger därmed förklaringar till klassiska trosövertygelser såsom treenighetsläran, skapelsen och försoningen. Den diskuterar vad tron innebär för synen på sådana områden som vetenskap, lidande, frihet, andlighet och gemenskap. Den visar även vilka praktiska konsekvenser dessa övertygelser får för människors liv.

Boken är ett viktig bidrag till en rikare förståelse av kristen tro i en tid då tron för många har blivit allt mer verklighetsfrämmande.

Roland Spjuth, f 1956, är teologie doktor, lektor i systematisk teologi vid Akademi för Ledarskap och Teologi samt docent vid Lunds Universitet. Bland hans övriga böcker återfinns Kristen moralhistoria: sökandet efter det goda livet (Spricka förlag, nyutgåva 2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om Gud och allt annat : grunddrag i kristen tro
 2. +
 3. 12 livsregler : ett motgift mot kaos

De som köpt den här boken har ofta också köpt 12 livsregler : ett motgift mot kaos av Jordan B Peterson (häftad).

Köp båda 2 för 389 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om Gud och allt annat : grunddrag i kristen tro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En traditionell dogmatisk översikt
  BJ, 7 januari 2022

  Roland Spjuths bok är en dogmatik, en översikt och förklaring över kristendomens centrala trosuppfattningar. Den är traditionellt uppdelad i tre delar, "Gud - himmelens och jordens skapare", "Jesus Kristus - världens frälsare" och "Den heliga anden - livgivaren". Boken har en i viss mån ekumenisk ansats men med stor övervikt åt protestantisk och frikyrklig teologi. Moderna perspektiv som feministisk teologi får mycket litet utrymme. Spjuth kombinerar på ett olyckligt sätt akademiskt språkbruk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roland Spjuth

 • Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet

  Roland Spjuth

  Kristen moralhistoria är en intresseväckande skildring av hur kristna genom historien sökt efter det goda livet och format gemensamma handlingar som hjälpt även andra att sträcka sig efter denna moraliska vision. Boken förankrar genom detta morale...