Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2020-05-25
Upplaga
1
Förlag
Spricka förlag
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
470 g
ISBN
9789198569810
Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet (häftad)

Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-05-25
258
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kristen moralhistoria är en intresseväckande skildring av hur kristna genom historien sökt efter det goda livet och format gemensamma handlingar som hjälpt även andra att sträcka sig efter denna moraliska vision. Boken förankrar genom detta moralen i ett större livssammanhang.

Författaren tar med läsaren till historiska stationer där han finner etiska vägmärken för vår tid. Han fångar upp viktiga lärdomar från besöken i benediktinska kloster i Rom, i Luthers prästhem i Wittenberg, hos evangeliska smågrupper i Bedford och hos moderna och postmoderna sökare i vår tid, då gamla moraliska vägmärken ifrågasätts.

Historien visar att det som lockar inte är rigida regler eller smarta kalkyler om vilka handlingar som ger mest nytta. Moralens livsnerv finns i att söka det goda som kan göra livet helare. Det var denna skönhet som lockade människor till radikala uppbrott så att de kunde koncentrera sitt liv på det allra viktigaste.

Sagt om Kristen moralhistoria:

Här finns historiska vägmärken för moralisk daning och etisk reflektion i vår tid. Denna bok fyller verkligen ett behov.
Hans-Erik Nordin, teol doktor, etiker, biskop emeritus i Strängnäs stift

Äntligen en moralhistoria på svenska som visar moralens djupare sammanhang i människors längtan, tro och kamp för det goda livet och en godare värld. Dessutom är den välskriven och engagerande.
Arne Rasmusson, professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Göteborgs universitet och extraordinär professor i systematisk teologi vid Stellenboschs universitet i Sydafrika

Det är också en bok för dem som, även om de inte delar kyrkans traditioner, vill lära sig hur visionen om det goda livet formas av de konkreta, praktiska sammanhang där vi lever våra vardagliga liv. ... Få saker är mer provocerande än en etik som får praktiska konsekvenser. (Ur förordet.)
Ola Sigurdson, professor i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet

Roland Spjuth är lektor i systematisk teologi vid Akademi för Ledarskap och Teologi samt docent vid Lunds universitet. Bland hans övriga böcker återfinns Om Gud och allt annat (Spricka förlag, 2020).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet
  2. +
  3. Etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etik av Elena Namli, Carl-Henric Grenholm (häftad).

Köp båda 2 för 667 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roland Spjuth

  • Om Gud och allt annat : grunddrag i kristen tro

    Roland Spjuth

    Vad handlar tro om? Ett vanligt svar idag är att det handlar om något privat och marginellt. I Om Gud och allt annat hävdar Roland Spjuth att kristen tro gör anspråk på att tala om hela tillvaron. Tron på Gud påverkar inte endast hur vi ser på det...