Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2021-03-03
Förlag
Fantasiförlaget
Medarbetare
Haraldsson, Anders (form)
Illustratör/Fotograf
Anders Haraldsson
Dimensioner
190 x 130 x 30 mm
Vikt
475 g
SAB
Hc
ISBN
9789198602128
Systervälde (kartonnage)

Systervälde

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-03-03
201
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Systervälde Kan levereras innan julafton
Heliga gudinna, väktare av livmodern och livets blod, hör oss soldater och tjänare över det jordiska. Jag är född sioraand, född att lyda och tjäna, uppvisa offervilja och beslutsamhet på slagfältet och nedgöra dem som hotar min värld. Mitt syfte är att segra eller dö för härskarinnorna. Döden är mitt jobb. Varje kula jag tar är en kula min moder, syster och dotter slipper. Varje vunnen meter blir ett andrum för min familj att överleva ännu en dag. Detta är vårt löfte, detta är vårt förbund.
Dystopin Systervälde skildrar en framtida värld där matriarkatet styr. En stark roman med politiska undertoner och skarp kritik mot det militära men framför allt med ett livsöde som berör läsaren på djupet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Systervälde
 2. +
 3. Resenären & Banemannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resenären & Banemannen av Tommy Gustafsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Systervälde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven dystopi om matriarkat
  Marias bokhylla, 16 juli 2021

  3,5/5

  Det första som jag kom att tänka på att jämföra Systervälde med var Egalias döttrar av Gerd Brantenberg. Gillar man den, kommer man antagligen också att tycka om Stefan Dahlströms dystopiska och mer moderna version.

  Elin Inanna Oriopata är en invitro, skapad för att delta i krig mot Systerväldets fiender. Hon lever i en värld där människor (kvinnor) blir tillsatta en framtid. Vissa får studera och vissa ska delta i kriget. Som invitro har hon blivit tilldelad en familj... Läs hela recensionen

 2. Spännande och annorlunda bok
  Bokdjungeln , 8 juni 2021

  Jag har aldrig varit riktigt såld på att läsa om dystopier, men denna bok var spännande.
  Jag hade dock lite svårt att komma in i boken, den upplevdes lite långsam i starten. Jag ville veta mer om varför deras samhälle blivit som den blivit. Men jag måste säga att boken tog en rejäl spurt på slutet och jag fick då svårt att lägga ifrån mig den.
  Boken innehåller mycket som är intressant. Bland annat hur man i boken hyllar mens, män som behandlas som andra klassens medborgare och mycke... Läs hela recensionen

 3. Välskriven science fiction/dystopi
  betttybook (Sandviken), 10 mars 2021

  Elin Inanna Oriopata, invitro i ett framtida militant matriarkat ska precis inleda sin militärtjänst och har blandade känslor inför det som väntar under de närmaste åren. Elin har bott fyra år hos sin värdmamma Miriam som tagit hand om henne sedan hon kom från invitroinstitutet, någon biologisk mamma har hon inte.

  Vi får lära känna en annorlunda värld där systerskapet styr och ska skyddas vad som än händer. Det är ett spännande samhälle vi får insyn i, kvinnorna är starka och makten... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner