Samtal hemma hos Georg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2022-09-15
Upplaga
1
Förlag
Tira Books
Originaltitel
Samtal hemma hos Georg
Medarbetare
Sterner, Johan (form) / Arvidson, Tommy (foto) / Oddner, Georg (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 13 mm
Vikt
448 g
ISBN
9789198606867

Samtal hemma hos Georg

Inbunden,  Svenska, 2022-09-15
243
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
-Liksom en vattendroppe hör ihop med havet, hör ögonblicket ihop med evigheten. Man gör en bild för att betrakta och behålla ett stycke tid, alltså ett ögonblick att återvända till.
Orden är malmöfotografen Georg Oddners. I över 50 år ägnade han sig med framgång åt denna ögonblickets konst. Han fotograferade mode både åt lokala kappfabriker och åt de stora svenska damtidningarna. Han jobbade åt skeppsvarven, Sockerbolaget, Volvo och räknemaskinsföretaget ADDO. För flygbolaget SAS reste han över världen. Och kanske var det på de resorna, där han alltid såg till att vara ute några veckor extra för eget fotograferande, som han fann sin verkliga utmaning; reportage i främmande länder.
Redan 1955 reste han i Sovjetunionen med stjärnreportern Marianne Höök. Det blev en serie reportage i Vecko-Journalen. För Vi-tidningen skildrade han Vietnamkriget. Han reste i Japan, Indien och Sydamerika.
I början av 2000-talet sålde han sin unika bildsamling till Malmö museer. Jag arbetade under ett antal år med att föra över hans livsverk till museet. En stor del av tiden tillbringade jag i hans lägenhet/kontor/ateljé. Efter en tid började jag ta bilder på Georg och hans hem. Här visar jag för första gången bilderna i tryckt form, tillsammans med en intervju som jag gjorde under min tid där.
Georg Oddner arbetade hela sitt liv med analog film. Jag försökte räkna ut hur många rullar film han tagit och fick det till ungefär 40 000 rullar eller runt 670 000 exponeringar I boken finns några av hans kontaktkartor samt detaljer på de bilder han valde att arbeta vidare med.

Tommy Arvidson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtal hemma hos Georg
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tommy Arvidson