När corona erövrade världen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2020-05-04
Upplaga
1
Förlag
Tollgerdt förlag
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Veba,O
ISBN
9789198616507
När corona erövrade världen (häftad)

När corona erövrade världen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-05-04
170
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med värme, lite humor och en kunskapsbaserad klarsynthet beskriver Ingrid Tollgerdt-Andersson Coronakrisen fram till slutet av april 2020.

Så fort gick det alltså, att stänga gränser, sätta människor i karantän, tillåta demokratiska principer att luckras upp och skapa en osäker ekonomisk framtid. Hur är det möjligt att ett virus, som ger majoriteten lindriga förkylningssymptom, lyckades lamslå en hel värld. Vilken roll hade media i detta?

När Corona erövrade världen beskriver och analyserar de psykologiska och sociala konsekvenser som uppstår när gränser stängs, människor isoleras och sätts i karantän. Hur påverkas människor när deras rörelsefrihet och sociala kontakter begränsas?

Relationer prövas hårt i familjer som inte längre tillåts lämna hemmet. De sociala nätverket krymper, äldre lämnas ensamma trots att forskning visar att isolering påskyndar åldrandet och sjukdomar som alzheimer.

Den svenska strategin, att inte isolera och tvinga utan istället bygga på frivillighet och sunt förnuft framstår som en grön ö av frihet. Omtyckt, men också kritiserad och ifrågasatt. Hur väl lyckades den?

Den existensiella ångesten och rädslan för att dö blottades mycket tydligt. Trodde vi möjligen att döden kunde undvikas genom ett hälsosamt leverne?

Ingrid Tollgerdt-Andersson är doktor i ekonomisk psykologi, disputerad vid Handelshögskolan i Stockholm, forskare, författare, konsult och bloggare.

"Jag skulle ju bara ta en snabb kopp kaffe och gå igenom några papper, men fastnade totalt i denna alldels färska bok om Corona... Jag har inte lockats av varken Camus eller Holst, men Ingrid Tollgerdt-Anderssons beskrivning och analys av de psykologiska och sociala konsekvenser som uppstår när gränser stängs, människor isoleras och sätts i karantän är enormt intressant! Och Ingrid kan sitt ämne, hon är bland mycket annat doktor i psykologi, och har forskat kring ledarskap, relationer och personkemi..."
Bokhandeln Laholm
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När corona erövrade världen
  2. +
  3. Vaccinjägaren : Om Sveriges, Europas och världens jakt på vaccin mot Covid-19

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vaccinjägaren : Om Sveriges, Europas och världe... av Nils Bergeå, Richard Bergström (inbunden).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När corona erövrade världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. När Corona erövrade världen
    ninasboktips, 9 januari 2022

    Ingrid Tollgerdt-Andersson tar på ett sansat och sakligt sätt upp vad som hände i världen det första halvåret av pandemin, den tid då demokratin gick mot ett diktatur- och angiverisamhälle på sina håll. Folk "låstes in" i sina hem, övervakning med drönare, milis på gator och torg, och där särskilda intyg behövdes för att få gå ut. Här i Sverige förvägrades närhet och sociala kontakter. Vad händer med människan när friheten tas ifrån henne, och hur har allt detta med dessa restriktioner påverkat samhället stort som smått?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ingrid Tollgerdt-Andersson