Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2021-08-03
Upplaga
1
Förlag
Akademius Förlag
Översättare
Gustaf Berglund, Solveig Halvorsen Kåven
Originaltitel
The body keeps the score
Medarbetare
Åberg, Daniel (form)
Dimensioner
215 x 143 x 36 mm
Vikt
560 g
SAB
Vlaac
ISBN
9789198624618
Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma (häftad)

Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

(32 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2021-08-03
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det finns traumatiserade människor överallt: många har blivit utsatta för missbruk i hemmet, olika former av övergrepp eller mobbning. Obehagliga upplevelser sätter sina spår i sinnet, känslorna och kroppen. Lidandet hos en traumatiserad person delas ofta även av närstående.

Den världsberömda traumaexperten Bessel Van der Kolk har arbetat med traumapatienter i över trettio år. I Kroppen håller räkningen tittar han på traumatisering och posttraumatisk stress ur ett bredare perspektiv och avslöjar att traumatiska upplevelser faktiskt orsakar fysiska förändringar i våra hjärnor - särskilt i de delar av hjärnan som har hand om njutning, anknytning, kontroll och tillit.

De skador som orsakats av trauman kan repareras med hjälp av en rad olika metoder, som van der Kolk beskriver i sin bok. I boken diskuteras effekterna av bland annat neuroplasticitetsterapi, mindfulness och yoga när det gäller att hantera trauma.

Kroppen håller räkningen erbjuder beprövade alternativ till läkemedel och traditionell terapi. Den här boken kommer att hjälpa dig att få ditt liv på rätt spår igen!

"En häpnadsväckande och viktig bok. Jag kan inte rekommendera den nog för alla som kämpar med... ja... vad som helst." - Tara Westover, författare till Allt jag fått lära mig.

"Djupt empatisk, insiktsfull och medkännande bok med löfte om mer human behandling av trauma." - Jon Kabat-Zinn, Läkare som utvecklat medveten närvaro (mindfulness)

Kroppen håller räkningen (The Body Keeps the Score) har legat tre år på New York Times bästsäljarlista och sålt över fyra miljoner exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma
 2. +
 3. Bindväv - Vad bindväv är och mina principer för hur man tränar och behandlar den

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bindväv - Vad bindväv är och mina principer för... av Linus Johansson (pocket).

Köp båda 2 för 529 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Sara, 14 augusti 2022

  Gav mig en mkt bra förståelse för varför jag lever i ett kaos. Hyffsat lätt att läsa. Borde användas inom vården för att ge ökad förståelse för PTSD. Läs den!

 2. Väldigt tänkvärd bok
  Peter, 29 juli 2022

  Väldigt mycket nyttig information i denna bok. Väldigt mycket jag inte hade en aning om. Jag rekommenderar absolut boken, till alla.

 3. Livsavgörande
  Myggan, 15 juni 2022

  Läs den här boken och du kommer att se på dig själv och dina medmänniskor med helt nya ögon. Bessel van der Kolk har en medkänsla, ett kunnande och en vilja att förändra som går utöver de allra flesta som jobbar och/eller forskar inom det psykiatriska området.

 4. Klokskap

  Med stort engagemang och kunskap hjälper Bessel Van der Kolk oss att förstå komplexiteten i trauma på ett ingående sätt.

 5. Läsvärt!
  Britta Hedlund, 9 mars 2022

  Om än det är storstilat som allt från Väster så är det helt klart applicerbart på min kropps räkenskap! Lämpar sig särkilt tillsammans med valfri terapi.

 6. Mycket bra
  EM, 28 februari 2022

  Har man någon form av trauma eller ptsd är det en fantastisk bok, för den som lider av det och för de som lever med någon som lider av det. Man lär sig mycket!

 7. En gedigen bok med mycket "matnyttigt"
  Erika Larsson Norlund, 22 februari 2022

  I "Kroppen håller räkningen - Hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma" får vi följa med en forskare och se dennes resultat efter olika behandlingar med olika individer.
  Fast man varit med om händelser som lett till PTSD (Posttraumatisk stressyndrom) visar boken på olika sätt att läka eller hantera tillvaron så att livet blir mer givande.
  Dessutom förtydligar boken att det inte bara är genom krig och hemska olyckor som diagnosen kan uppkomma genom.
  Det är en gedig... Läs hela recensionen

 8. Utrolig bra bok. Läser gärna mer om ptss.
  Lone Bruhn, 4 januari 2022

  Bra bok för en ny läsare i ptss värld.lätt att förstå. Kan läsas lite i taget, mycket att ta ind.

 9. Fantastisk bok
  Janet Borvander, 22 december 2021

  Den bästa boken jag läst under temat trauma. Alla psykologer, psykiatriker och andra terapeuter borde läsa denna. Även alla läkare. Borde helt enkelt ingå i läkarutbildningen.

 10. Heltäckande
  Ingela Johansson, 28 oktober 2021

  Den här boken är på ett sätt banbrytande, därför att den visa kopplingen mellan kropp, själ och hur livet påverkar hela människan.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Bessel Van Der Kolk