Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma (häftad)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2021-08-03
Upplaga
1
Förlag
Akademius Förlag
Översättare
Gustaf Berglund, Solveig Halvorsen Kåven
Originaltitel
The body keeps the score
Medarbetare
Åberg, Daniel (form)
Dimensioner
215 x 143 x 36 mm
Vikt
564 g
SAB
Vlaac
ISBN
9789198624618
Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma (häftad)

Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-08-03
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Det finns traumatiserade människor överallt: många har blivit utsatta för missbruk i hemmet, olika former av övergrepp eller mobbning. Obehagliga upplevelser sätter sina spår i sinnet, känslorna och kroppen. Lidandet hos en traumatiserad person delas ofta även av närstående.

Den världsberömda traumaexperten Bessel Van der Kolk har arbetat med traumapatienter i över trettio år. I Kroppen håller räkningen tittar han på traumatisering och posttraumatisk stress ur ett bredare perspektiv och avslöjar att traumatiska upplevelser faktiskt orsakar fysiska förändringar i våra hjärnor - särskilt i de delar av hjärnan som har hand om njutning, anknytning, kontroll och tillit.

De skador som orsakats av trauman kan repareras med hjälp av en rad olika metoder, som van der Kolk beskriver i sin bok. I boken diskuteras effekterna av bland annat neuroplasticitetsterapi, mindfulness och yoga när det gäller att hantera trauma.

Kroppen håller räkningen erbjuder beprövade alternativ till läkemedel och traditionell terapi. Den här boken kommer att hjälpa dig att få ditt liv på rätt spår igen!

"En häpnadsväckande och viktig bok. Jag kan inte rekommendera den nog för alla som kämpar med... ja... vad som helst." - Tara Westover, författare till Allt jag fått lära mig.

"Djupt empatisk, insiktsfull och medkännande bok med löfte om mer human behandling av trauma." - Jon Kabat-Zinn, Läkare som utvecklat medveten närvaro (mindfulness)

Kroppen håller räkningen (The Body Keeps the Score) har legat tre år på New York Times bästsäljarlista och sålt över fyra miljoner exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma
  2. +
  3. De tolv stegen : en utväg - en andlig väg till känslomässig läkning

De som köpt den här boken har ofta också köpt De tolv stegen : en utväg - en andlig väg till ... av Tillfrisknande Vänner (spiral).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Heltäckande
    Ingela Johansson, 28 oktober 2021

    Den här boken är på ett sätt banbrytande, därför att den visa kopplingen mellan kropp, själ och hur livet påverkar hela människan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bessel Van Der Kolk