Jägare och redskap : från koja till slott (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2021-06-08
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Medarbetare
Tamm, Nils (red.) / Dylén, Göran (form) / Turander, Ralf (foto)
Dimensioner
285 x 228 x 28 mm
Vikt
1726 g
SAB
Qga
ISBN
9789198624861

Jägare och redskap : från koja till slott

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-06-08
283
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ända sedan vår tidigaste historia har jakten varit en förutsättning för människans överlevnad. Den har följt oss genom årtusendena i olika gestalter, allt ifrån fångstgropar och flintpilar till jakthorn och hagelbössor. Någonstans på vägen delade den upp sig i två huvudfåror; den enkla vardagsjakten för lantbefolkningen och den överdådiga lyxsysselsättningen för eliten.

De fantasieggande, vackra och hemlighetsfulla tingen finns kvar i museimagasin och i privata samlingar, men ofta har vi kanske glömt hur de användes, och i vilket sammanhang? Hur går egentligen falkjakt till och vem var kung Fredrik den förstes fete jaktkamrat? Varför har vi under århundraden gått man ur huse för att ta kål på traktens vargar och vad är egentligen en hirschfängare? Och stämmer det att det betyder otur om man träffar på en präst på väg till jakten?

Den här boken behandlar jaktens historia och alla de attiraljer som hör jakten till, från stenåldern och fram till modern tid. En populärvetenskaplig blandning som vänder sig till alla som är intresserade av historia, kultur, arkeologi, konst, etnologi och personliga öden.

Antikexperten Peder Lamm står för texterna i boken. Han är född 1970, är konsthistoriker, värderingsman, designer, föreläsare, redaktör och tv-personlighet. Lamm är ledamot av Skånska Akademien sedan januari 2013, stol nummer 4. Efter ett trettiotal år i auktions- och antikbranschen reser han runt och föreläser om antikviteter och kulturhistoria. Har tidigare, med samma medarbetare författat boken De dolda skatterna .

Ralf Turander är en känd fotograf. Fotointresset väcktes tidigt och redan i tonåren anställdes han åren 19601965 som assistent hos olika fotografateljéer G.M.N. Studio, C.A. Carlsson, Sten Didrik Bellander, Tio fotografer och assisterade modefotograferna Richard Avedon och Hiro vid vår- och höstkollektionerna i Paris 19631965. 1984 erhöll han Stora Journalistpriset. Turander har med sina fotografier illustrerat närmare 40 böcker, däribland Vasa till Bernadotte, Jägare och Redskap samt Skoklosters slott under 350 år, för vilken han tillsammans med Carin Bergström tilldelades utmärkelsen Årets bok om svensk historia år 2004.

Göran Dyhlén är formgivare som bland annat har gjort ett 30-tal böcker, som Fiskedon, Nelson mannen som aldrig dör och H.M. Konungens hovstall. Ursprungligen har Dyhlén arbetat med reklam och marknadsföring på ett antal byråer i Sverige mennu dominerar formgivning av böcker hans arbetstid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jägare och redskap : från koja till slott
  2. +
  3. Roms kejsare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Roms kejsare av Mary Beard (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peder Lamm

  • Makt och skaparkraft : en antologi om den makalösa Christina Piper

    Peder Lamm, Johan Brandtler, Ida Asp, Gert Lagerstedt, Eva Helen Ulvros

    Vem var den makalösa Christina Piper? Ständigt aktiv, orädd och beslutsam styrde hon ett imperium av slott, gårdar och olika affärsintressen. 1720 lämnade Christina högkvarteret i Stockholm och intrigerna vid hovet för att bosätta sig i Skåne. Fly...