Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2021-12-10
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Översättare
Ingrid Viktoria Kampås
Originaltitel
Sjelens betydning. En kulturhistorie
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
225 x 165 x 35 mm
Vikt
900 g
SAB
D
ISBN
9789198624878
Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre (inbunden)

Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2021-12-10
279
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De flesta tror att de har en, men få kan förklara vad en själ är. Själens historia. En resa i vårt gåtfulla inre är ett blivande standardverk. En svindlande resa som börjar med Homeros och sedan via filosofer och de stora diktarna visar hur själen skildrats genom olika tider och kulturer.
Vad har dessa tänkare haft för tankar om själens vara eller icke vara? Och vad är själen egentligen? En symbol eller vårt egentliga själv, vår personlighetskärna?

Själens historia är en berättelse, en egen utvecklingsroman om vårt gåtfulla inre. Boken slutar med författarens egna reflektioner kring själen som en moralisk utmaning. Trots all sekularism i vår tid är omsorgen om själen lika aktuell som när Sokrates appellerade för den till sina medborgare i Antikens Aten och människor kommer inte att sluta fråga sig vad det är som rör sig i deras inre. Själens historia kommer därför när det gäller själen att bli ett standardverk inom filosofi och teologi.

Den norske författaren och Professor emeritus i tvärfackliga kulturstudier, Ole Martin Høystad, har förmågan att koncentrera ner all sin lärdom i en bok utan att det blir tillkrånglat och svårläst. Høystad är också författaren till den internationella bästsäljaren A HISTORY OF THE HEART.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Själens historia : en resa i vårt gåtfulla inre
  2. +
  3. Knaster : medvetandets gåta och illusionen av ett jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Knaster : medvetandets gåta och illusionen av e... av Pontus Wasling (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »