Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nollan och nätet (del 4)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2021-06-24
Upplaga
1
Förlag
Boksmart
Medarbetare
Sjölander, Emelie (red.) / Grönlund, Richard (form)
Illustratör/Fotograf
Katarina Vintrafors
Dimensioner
205 x 155 x 9 mm
Vikt
228 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198634143

Ryktet går, Noelia

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-24
159
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nollan är på sitt första kollo. Sommaren är het och känslorna för Alex pirrar i magen. Hon vill gärna göra honom glad så att han ska tycka om henne. När han hittar på ett roligt prank skrattar alla tills det går över gränsen och inte längre är roligt. Samtidigt sprids ett rykte bland barnen, kan det verkligen vara sant? Vad händer egentligen när skvaller sprids på nätet och hur ska Nollan hantera kärleken till Alex samtidigt som någonting känns väldigt fel i magen?

Ryktet går, Noelia är den fjärde boken i en serie om Nollan. Böckerna ska underlätta för vuxna och barn att starta samtal om livet på nätet.

Författare Caroline Engvall är författare, journalist och föreläsare. Hon debuterade 2008 med biografin 14 år till salu som har sålt i mer än 200 000 exemplar. Sedan dess har hon ägnat stora delar av sin tid åt kampen mot sexuellt utnyttjande av unga, bland annat genom utbildningsmaterial, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer. Hon är en av Sveriges ledande auktoriteter i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ryktet går, Noelia
 2. +
 3. Noelia och utmaningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Noelia och utmaningen av Caroline Engvall (inbunden).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ryktet går, Noelia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs, läs, läs!
  Bokhyllaniskuggan, 12 oktober 2021

  ❥ Recension

  Del 4 i serien om Nollan.

  Läsålder 7-12 år.

  Detta är en bok som handlar om bland annat rykten, skämt och pranks. Även förälskelse, att stå upp för sig själv och för andra. Ett barns bubbliga känslor och förvirrade tankar beskrivs väldigt fint och dialogerna är både trovärdiga och tankeväckande. Jag gillar att viktiga vuxna vävs in i berättelserna, alltså vuxna som inte är barnens föräldrar, för de är också väldigt viktiga.

  Det är fint att... Läs hela recensionen

 2. Fin bok som öppnar upp för samtal

  AC:
  Böckerna om Nollan rekommenderar jag varmt. Det är en fristående serie som tar upp olika dilemman som kan vara svåra att tala om. Mycket av våra barns liv och vårt eget spenderas på nätet och hur mycket det än kan vara den finaste plats kan den också vara skrämmande och mörk. Navigationen kan man ibland behöva hjälp med och det både som vuxen och barn. Dessa böcker öppnar upp för samtal och skapar dialog. Dessutom är de lättlästa och har fina illustrationer. Passar lika bra hemma som ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Caroline Engvall