Älska barmhärtigt : fredens tolv steg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2022-12-19
Upplaga
1
Förlag
Spricka förlag
Originaltitel
Love Mercy: The Twelve Steps of Forgiveness
Dimensioner
204 x 130 x 12 mm
Vikt
220 g
SAB
Ci
ISBN
9789198634914
Älska barmhärtigt : fredens tolv steg (häftad)

Älska barmhärtigt : fredens tolv steg

Häftad, Svenska, 2022-12-19
269
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Olikhet är hemligheten bakom kreativitet, utveckling och skönhet. Men i en värld som vår blir olikhet och spänning alltför ofta en grogrund för rädsla och konflikter, våld och förtryck. Vi ser det i personliga relationer såväl som på den samhälleliga och världspolitiska scenen. Finns det en väg som leder oss ut ur stridens brist och mot nådens överflöd? Finns det en väg som låter oss ana en framtid som är större än det förflutna? Ja, säger Samuel Wells och menar att den vägen stavas »fred«.

Älska barmhärtigt är en tankeväckande och realistisk skildring av vad fred i en djup mening handlar om. Utan förenklingar och med stor realism målar författaren en bild av en resa mot fred som rymmer flera steg - ett slags »tolvstegsprogram«: beslutsamhet, vapenvila, sanning, ursäkt, gottgörelse, överenskommelse, omvändelse, barmhärtighet, förlåtelse, försoning, helande och uppståndelse. Det är en lång och många gånger ytterst svår resa, som inte får skyndas på eller forceras fram. Men det är trots allt en resa som är värd allt, ja, som är meningen med allt.

Med stor visdom och insikt reflekterar Wells över frågor och utmaningar som berör oss alla och inbjuder oss till ett sätt att leva som öppnar upp för försoning med oss själva, med andra, med skapelsen och med Gud.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Älska barmhärtigt : fredens tolv steg
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Samuel Wells