Missbruk och anställningsskydd : arbetsgivarens ansvar vid alkohol- och annat drogmissbruk (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2024-01-24
Upplaga
5
Förlag
IJK förlag
Dimensioner
215 x 148 x 10 mm
Vikt
235 g
SAB
Ohab-c,Ohi-c
ISBN
9789198636765

Missbruk och anställningsskydd : arbetsgivarens ansvar vid alkohol- och annat drogmissbruk

Inbunden,  Svenska, 2024-01-24
535
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De arbetsrättsliga reglerna styr i formell mening relationen arbetsgivare-arbetstagare. Reglerna anger skyldigheter, rättigheter, befogenheter och ansvar. I den här skriften har jag försökt ge en samlad bild av de olika arbetsrättsliga aspekter (främst med avseende på anställningsskydd) som kan anföras när en arbetstagare missbrukar alkohol eller andra droger.

I bokens femte upplaga har reglerna kring arbetsanpassning (Arbetsmiljöverkets föreskrifter) och plan för återgång i arbete (socialförsäkringsbalken) beaktats i relevanta delar. Vidare har ny rättspraxis från Arbetsdomstolen inarbetats i bokens samtliga avsnitt.

Recensionsutdrag från Bibliotekstjänst
BTJ-häfte nr 6, 2024
Lektör Anders Kjellberg

..." Den välkände arbetsrättsexperten Tommy Iseskog utreder arbetsgivarens ansvar att agera när det framkommer att anställda missbrukar alkohol eller andra droger. Missbruket kan ses ur ett arbetsmiljö- och rehabiliteringsperspektiv, men det kan också få konsekvenser för arbetstagarens anställning. Förutom arbetsmiljölagen och lagen om anställningsskydd redogör författaren för andra relevanta lagar och föreskrifter. Det ger en god vägledning av det rättsliga läget vid alkohol- och annat drogmissbruk..."...

..." Missbruk och anställningsskydd är en värdefull handbok för arbetsgivare och fackligt förtroendevalda som har att hantera dessa frågor."...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Missbruk och anställningsskydd : arbetsgivarens ansvar vid alkohol- och annat drogmissbruk
  2. +
  3. Npf-kokboken : om mat och ätande för barn med autism och adhd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Npf-kokboken : om mat och ätande för barn med a... av Sara Ask, Helena Cloodt, Julia Esters (inbunden).

Köp båda 2 för 804 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tommy Iseskog