Inställt p g a PANIK (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2022-01-10
Upplaga
2
Förlag
Vildhallon
Medarbetare
Anckers, Linnea (form)
Dimensioner
215 x 155 x 12 mm
Vikt
295 g
ISBN
9789198639445

Inställt p g a PANIK

Inbunden,  Svenska, 2022-01-10
175
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
NYUTGÅVA AV ROMANEN INSTÄLLT P G A PANIK

Inställt p g a PANIK är en roman om förlust, om att börja om, om att misslyckas och försöka igen. Huvudpersonen, 30-åriga Mikael Sand, är sjukskriven från jobbet på reklambyrån och vandrar runt i Göteborg på måfå. På dagarna äter han skräpmat i soffan men på nätterna kan han inte sova. Ingenting förändras och han faller djupare och djupare ner i ångest och depression - men så plötsligt händer någonting! Agnes, Mikaels nya psykolog, är inte som alla andra. Hon tror att han kan bli frisk genom att skriva poesi. Riktigt så enkelt är det inte förstås, men orden blir en ingång till att se världen på nya sätt.

I december 2014 släppte författaren Thor Rutgerssons sin första riktiga roman. På meritlistan fanns redan reportageböcker, facklitteratur - och ett teatermanus i bokform (!) -men Inställt p g a PANIK blev på många sätt klivet ut i det faktiska, osäkra författarlivet. Boken var också ett sätt för Rutgersson att börja prata om psykisk ohälsa, efter att han i flera år försökt dölja sin egen panikångest för omvärlden.

I romanen närmar sig Rutgersson tunga och svåra ämnen med en blandning av humor och allvar. Tonen påminner mycket om Erlend Loe och klassikern "Naiv. Super".

Nyutgåvan innehåller ett rejält ansiktslyft med ny sättning, nytt omslag och nytt förord. Formgivningen är gjord av prisbelönta Linnea Anckers som tidigare har illustrerat barnboken "Abella & Kapten - Vilse i stormen".

I slutet av boken finns reflektionsfrågor och samtalsunderlag från NSPH och Sensus studieförbund, som kan fungera som ett sätt att reflektera vidare för läsare som delar problematik med Mikael, huvudpersonen i boken.

---------------------

Sagt om Inställt p g a PANIK:

"En känslig och insiktsfull skildring av en människa i kris. Välskriven och läsvärd." / Lektör Anders Palm (BTJ-häftet nr 7/2015)

"Inställt p g a PANIK" handlar om att slå i sin egen botten och med sina sista krafter mödosamt resa sig upp på nytt, utmana sig själv och våga möta sina känslor. Ett av bokens centrala budskap är att livet är svårt och det är svårt att älska, både sig själv och livet. Det är en smärtsam insikt och romanen präglas därför av ett vemod, som gör att den berör mig väldigt mycket. Samtidigt, mitt i det svarta och mörka, vill Thor Rutgersson förmedla ett hopp; det blir bättre, det vänder och blir ljusare. Det blir möjligt att andas igen. Det är fint och känsligt formulerat. Boken rymmer även scener av befriande torr humor." / Michael Nystås (Vi Anhöriga nr 2/2021)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inställt p g a PANIK
  2. +
  3. Mitt tillfälliga liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt tillfälliga liv av Thor Rutgersson (kartonnage).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thor Rutgersson