Livskoden enligt hjärnan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2021-08-17
Förlag
The Book Affair
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Dokb,Vef
ISBN
9789198639988

Livskoden enligt hjärnan

(55 röster)  |  Läs 21 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-17
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


LIVSKODEN ENLIGT HJÄRNAN bjuder in dig till en spännande resa i hjärnans landskap. Du får ta del av forskning som på ett lättillgängligt sätt beskriver hjärnans olika delar. Dessa delar bildar olika medvetandelager som dagligen visar sig och påverkar både oss själva och andra.

Det är lätt att bara köra på och slita på hjärnan. Men! Stopp! Det är dags att bygga en stark hjärna istället för att slita ut den.

De olika delarna i hjärnan kan växa sig större eller förminskas. Allt beroende på vad vi gör och hur vi använder dem. Därför att hjärnan är faktiskt lika formbar som muskler. Hjärnan formas och omformas hela tiden, så den viktiga frågan är: vad formar du din hjärna till? Starka hjärnmuskler ger dig en airbag mot stress, mer energi och gör dig mer nöjd och glad. Varför? Jo, därför att vi upplever världen utifrån hur vårt hjärnlandskap ser ut.

Det är inte så enkelt som att man har ett starkt inre eller inte. Det är en kondition som kan tränas upp. Det handlar om att leva ett medvetet liv och arbetsliv och inte låta sig köras över av gamla biologiska program i hjärnan som gärna vill ta över helt. Det handlar om att bygga andra delar i hjärnan starkare som en motvikt mot dessa. Och här spelar självklart även den miljö du befinner dig i en viktig roll vilket också lyfts i boken.

För mycket stress och påfrestningar leder till förslitningsskador på hjärnan som på sikt leder till psykisk ohälsa. En hjärna som du tar hand om genom att bygga avgörande delar i hjärnan starkare, ökar istället ditt välmående.

Lättillgängligt, vetenskapligt underbyggt, personligt och pedagogiskt med flera målande exempel beskriver Lena Skogholm hjärnan del för del och ger dig massor med konkreta verktyg och tips för hur du kan bygga avgörande delar i hjärnan starkare. Nu är det dags att ge hjärnan vad den behöver! Nu är det dags att bygga starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress.

Lena Skogholm har som beteendevetare och pedagog specialiserat sig på hur vi kan ha praktisk nytta av hjärnforskning i vardagen. Som föreläsare är hon flitigt anlitad och har med sina gedigna kunskaper och smittande energi inspirerat tiotusentals människor. Hennes första bok Bemötandekoden Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv kom ut 2016. Den blev en omedelbar succé och har sålts i över 70 000 exemplar.

SAGT OM LIVSKODEN ENLIGT HJÄRNAN:

Tina Thörner, Rallystjärna

"En magisk strålande presentation av hur vi kan skapa HJÄRNKRAFTER! De tydligt beskrivna verktygen gör dem så lätta att omsätta i praktiken. De ger snabbt positiva effekter och du får direkt fördelarna av en grymt stark hjärna. Rekommenderas till alla! Så GRATTIS till alla som kommer att läsa boken som jag anser har tagit det bästa av beslut eftersom det kommer ge massor av växtkrafter och mera lösningsfokuserade vägval framåt för livet och lusten!"

Lasse "Brandmannen" Gustavson

"Lena Skogholm har den utmärkta pedagogiska förmågan att göra det svåra enkelt. Utifrån vetenskapliga rön bjuder hon in dig till olika lager av vårt medvetande, belyser det med jordnära exempel och konkreta övningar. Boken kan du med fördel återkomma till och få inspiration och vägledning för att bli den dirigent för ditt eget liv som du är ämnad att vara."

Leila Söderholm, inspiratör fysisk och mental träning

"Alltså wow! En helt briljant bok som förklarar svåra vetenskapliga fakta på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Full av aha-upplevelser och övningar som går att göra direkt. Lena Skogholm har återigen skapat en källa till kunskap som jag vill bära med mig i väskan överallt. Glöm Google - det här är unik kunskap presenterad på ett fantastiskt sätt!

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livskoden enligt hjärnan
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Livskoden enligt hjärnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant läsning
  Helen S, 20 april 2023

  Intressant läsning och mycket lärorik. En hel del som man inte visste tidigare och förklarar sådant man funderat och tänkt på.

 2. En fantastisk bok!
  Charlotte, 6 mars 2023

  Den här boken ger mig så oerhört mycket. Jag befinner mig i en svår livssituation. Jag följer råden som beskrivs och jag känner att jag får ett lugn i sinnet samtidigt som jag känner mig starkare i mig själv.

 3. Aha upplevelser och konkreta råd
  Micke, 23 augusti 2022

  Detta är en bladvändare. Ett språk som flyter och inte alls "tung" som många andra böcker om hjärnan kan vara. Skogholm lyckas med enkla metaforer förklara hur våra gamla tankebanor kan ställa till det för oss. Som läsare förstår jag snabbt hur jag kan träna hjärnan och hur enkelt det är. En bok som alla chefer och ledare skulle läsa (och givetvis vi andra också)!

 4. Ger många Aha-upplevelser
  Sanna, 8 augusti 2022

  Så många bra tips. Många tankar och funderingar som man får klarhet av ifrån boken. Den berör och påverkar verkligen på så många sätt. Få redskap hur man ska träna hjärnan. Låta den vila.
  Tusen tack för fantastisk läsning och underbara insikter.

 5. Lätt att förstå!
  Julia, 15 februari 2022

  Som tidigare student inom kognitiv neurovetenskap så tycker jag att denna bok beskriver hur hjärnan fungerar på ett tydligt sätt med hjälp av pedagogiska metaforer och bilder utan att gå in på för krångliga ord och otydliga beskrivningar. Boken är perfekt för den som inte har mycket kunskap om hjärnan sedan tidigare men som gärna vill få till sig kunskap som är användbar i vardagen - i syfte att kunna må bättre!

 6. Bok som ger hopp!
  Jenny Erlandsson, 28 november 2021

  En mycket intressant bok om hur gamla program i hjärnan styr våra beteenden i vardagen. Författaren använder metaforer, bilder och personliga berättelser som gör att texten är lätt att ta till sig. Delar som på ytan kan verka lättviktiga leder snart till fördjupade resonemang om hur hjärnan fungerar och hänvisningar görs till relevant hjärnforskning. Boken innehåller frikostigt med tips och övningar och beskriver hur vi kan forma och forma om hjärnan för att må bättre. Det är en bok som ger hopp!

 7. Mycket tänkvärd och viktig bok
  Erik Holm, 16 november 2021

  En vetenskapligt underbyggd och mycket intressant bok. Har fått flera aha-upplevelser och nya insikter. Använder de konkreta tipsen för egen del men även i mitt arbete som arbetsterapeut och ser att kunskaperna och verktygen i boken gör skillnad. Det handlar om att ta till sig och sedan praktisera kunskaperna - så det är en bok jag kommer att återkomma till flera gånger. Boken belyser flera studier och forskningsupptäckter om hjärnan mm på ett pedagogiskt sätt som är lätt att ta till sig. Och... Läs hela recensionen

 8. Basic och upprepar sig
  sofia nygren, 13 november 2021

  Har du läst eller hört något förut inom området kommer du inte lära dig något nytt. Det är inte mycket att ta med sig mest babbel och floskler. Finns mycket bättre böcker och föreläsningar om hur man kan förändra tankar och må bättre.

 9. Tänkvärd bok
  Anette Tuores, 27 oktober 2021

  Har fått så många aha upplevelser och förstår varför jag inte alltid nått fram. En bok alla borde läsa för att kunna samspela.

 10. Helt enkelt en bok alla borde läsa!
  S. Nilsson (Malmö), 23 oktober 2021

  En fantastiskt välskriven och pedagogisk bok om hur hjärnan fungerar. Innehåller otroligt viktig läsning som ger aha-upplevelser
  om vikten av hjärnvila, hur man kan ge hjärnan återhämtning och hur vi kan bygga en starkare hjärna. Hjärnan kräver mycket energi för att fungera och boken ger många handfasta tips som ger vägledning att se till att ens hjärnan fungerar på bästa sätt.

  Jag tycker det är bra att läsa boken i lugn och ro, ett kapitel i taget, stanna upp, reflektera och låt... Läs hela recensionen

 11. Alla borde läsa den här boken!
  Pave , 21 oktober 2021

  Den här boken förklarar på ett enkelt och entusiastiskt sätt det vi vanliga dödliga inte fattar, hur hjärnan fungerar och hur vi får den att må bra.
  Jag är en av dem som under lång tid haft PostCovid-symptom med bl.a. hjärntrötthet och hjärndimma. Författaren ger i boken handgripliga råd som jag med framgång har använt.
  Jag går regelbundet på PostCovid-rehabilitering och har tagit upp innehållet i boken med min Arbetsterapeut vilket lett till att hon köpte boken och tycker den är lys... Läs hela recensionen

 12. Livskoden
  Marit Hellberg, 20 oktober 2021

  Babbliga och långdragna beskrivningar.För lite handfasta råd.
  Orkar inte läsa allt inte den bok jag behövde just nu i allafall

 13. Livskoden
  Gustav98, 12 oktober 2021

  Fantastiskt bra bok, något att ha nytta i framtiden. Lära dig hantera stress för en bättre balans i vardagen.rekommenderar denna bok

 14. Intressant
  veronicas_bok_bak_liv, 12 oktober 2021

  Har du någon gång varit så trött att du känt dig energilös och nere? Känt att det står helt stilla i huvudet och det går inte att tänka en enda logisk tanke?
  Det är lätt att bara köra på och slita på hjärnan men nu är det dags att bygga en stark hjärna. Starka hjärnmuskler ger dig ett skydd mot stress, mer energi och gör dig mer glad och nöjd.

  Denna bok är perfekt för dig som känner igen dig i ovanstående frågeställningar men även för dig som inte svarat ja på dessa frågor. Det... Läs hela recensionen

 15. Intressant
  Bokdjungeln , 7 oktober 2021

  Då jag tidigare läst Bemötandekoden av Skogholm (rekommenderar att läsa!) så var jag verkligen nyfiken på denna bok. Jag tycker att boken börjar starkt där författarinnan berättar en del om sitt egna liv för att sedan gå över i varför vi behöver bygga upp starka hjärnmuskler.
  Jag skulle rekommendera att läsa denna bok i ett lugnt tempo. Ta ett kapitel om dagen eller liknande för att på så sätt verkligen kunna reflektera över textens innehåll.
  Det är en del upprepningar från Bemötand... Läs hela recensionen

 16. Vägen tillbaka till ett hälsosamt liv
  Kim Lövberg, 22 september 2021

  Den är mycket lättläst .Man blir fångad av den , för att det ger båda fakta och tips. Det är bra med frågorna efter varje avsnitt , för man får en tankeställare .Man förstår lite mer om hjärnan nu .Jag håller på att läsa den 1 gång till för att påminna mig om vad jag behöver förändra för att må bättre .

 17. Lättillgänglig kunskap!
  Millan, 20 september 2021

  Riktigt bra bok! Lättillgängligt språk och så mycket bra fakta. Baserat på forskning och erfarenhet. När jag nu har läst boken har jag lärt mig mycket både om mig själv och om hur hjärnan fungerar. Vikten av återhämtning och att vara snäll med sig själv.
  Rekommenderar varmt!

 18. Oerhört viktig bok!
  Gunnel Ryner, 4 september 2021

  Lättläst, pedagogisk och inspirerande bok om hur vi stärker våra hjärnor och gör dem mer motståndskraftiga. Så viktigt budskap i den tid vi lever i, med ständigt ökande krav, stress och psykisk ohälsa. Med avstamp i en berörande personlig berättelse, och baserat på forskning, förklarar författaren hur våra hjärnor fungerar och hur vi kan ta hand om dem (och därmed oss själva) på ett bättre sätt. Läs den! Och sätt den i händerna på alla du bryr dig om.

 19. Makalöst och inspirerande till max.

  Åter igen har Lena lyckats skriva en otroligt inspirerande bok. Personligen tycker jag att LIVSKODEN enligt hjärnan, är hennes bästa än så länge. Jag varken kunde eller ville lägga den ifrån mig, sträckläste den. Man känner att det är något självupplevt, strategier och verktyg som är hennes egna "stöttepelare" i livet.
  Lättläst, pedagogiskt upplagd med bra bildspråk. Det är en bok jag kommer att läsa om flera gånger.

 20. Lättläst men tyvärr inte mer än så
  Tommy, 2 september 2021

  Boken är lättläst men alldeles för mycket upprepningar av samma sak så jag tröttnade. Verktygen som utlovades var tyvärr inte många och heller inte nämnvärt konkreta. Intressant ämne men den gav mig dessvärre inte mycket.

 21. Livsavgörande hjärngympa
  ANNELIE BRODIN, 1 september 2021

  Jo, för att om vi alla läser den här boken - och de forskningsresultat och -insikter, som Lena Skoglund presenterar så lättbegripligt för oss, får sippra ned i samhället - så kommer den här världen att bli ett betydligt vackrare och mer humant ställe att leva på.
  Läs den, så förstår du varför! Och kan börja göra ringar på vattnet, du också.

Visa alla 21 recensioner