Varsel i natten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jordfödd (del 2)
Antal sidor
321
Utgivningsdatum
2022-11-24
Upplaga
1
Förlag
Badb Publishing
Dimensioner
27 x 217 x 163 mm
Vikt
600 g
SAB
Hc
ISBN
9789198642247

Varsel i natten

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-11-24
278
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jordfödd Special Editions - vackert inbundna och tryckt i exklusiv soft touch är dessa samlarutgåvor utsökta presenter och den perfekta prydnaden i bokhyllan.

Spänning, passion och mystik i 1600-talets Europa.

England 1655. Ailea har anlänt till klostret som huserar Sällskapets hemliga skola, där hon undervisas i de dolda lärorna. Viskningar följer henne och folk tystnar när hon går in i rum. Sedan före hennes födelse har hon varit lovad till den sicilianske prinsen Aaron, som hon enligt högre makter ska få ett barn med.
Roderic är tillbaka på militärskolan i Bologna. Han har snabbt skapat sig ett namn efter att ha dödat den legendariska befälhavaren Jean François de Fosse, men berömmelsen sticker folk i ögonen. Efter en duell blir han fiende med en mäktig, hämndlysten greve.
Ailea och Roderic har länge mötts i drömmar och syner, där de formar ett starkt band. Kanske är de närmare varandra än de tror?

Varsel i natten är andra delen i Ann-Catrin Mattssons serie Jordfödd, en svit historiska romaner som utspelar sig i 1600-talets Europa. Böckerna tar oss med på en fartfylld resa genom krig, kärlek och och uråldriga mysterier.

ANN-CATRIN MATTSSON (född 1984) växte upp i sydvästra Dalsland. Hon är författare och legitimerad coach med studier inom litteraturvetenskap, historia och kreativt skrivande. Idag bor hon tillsammans med man och dotter i ett falurött torp från 1800-talet, tätt intill skog och natur, där hon också skriver sina böcker. Hennes historiska romaner, med influenser av keltisk mytologi, sträcker sig bortom en viss genre. Varsel i natten är uppföljaren till hennes hyllade debutroman Dotter av jord.

"DET HÄNDER SÄLLAN att jag fastnar direkt i början på en bok, men denna romanserie är undantaget. Ann-Catrin har en fantastisk förmåga att måla upp miljöer som om jag var på plats bland karaktärerna. Bandet mellan Roderic och hans mentor är tårdrypande vackert." - Lovisa Wistrand, Författare, "600 mil till dig"

"SVERIGES SVAR PÅ DIANA GABALDON. Oavsett vad Ann-Catrin skriver, om det så handlar om en dialog, vackra miljöbeskrivningar eller ett blodbad så är meningarna starka och inte ett ord är överflödigt. Kapitlen flyter på i ett rasande tempo och det är svårt att sluta läsa, att sluta läsa är som att slitas ur en dröm." - Victoria Hellberg, lektör & bokrecensent

"UNDER LÄSNINGEN har halsen klumpat ihop sig, läpparna spruckit upp i leenden, pulsen skenat, hjärtat svävat och magen blivit till en strömvirvel. Finns det något bättre betyg än när det skrivna ordet framkallar fysiska reaktioner? Sann magi." - Kristoffer Eriksson, Författare, "De som blev kvar"

"BOKEN GREP TAG i mig från första meningen. På ett makalöst sätt lyckas Mattson kombinera ljus med mörker, blanda sorg med humor, på ett säreget, stundtals poetiskt språk, utan att det blir tråkigt eller svårläst." - Viona Haven, Författare, "Love Diva"

"REDAN FRÅN FÖRSTA KAPITLET var jag fast. Det som överraskade mig mest var alla inflikar med keltiska myter och sägner om kungar, naturväsen och gudar. I de flesta böcker finns det alltid några karaktärer som är mer eller mindre intressanta. Men inte här. Alla karaktärer är fascinerande och levande. Jag kunde verkligen inte sluta läsa." - Diana Larsdotter Axtelius, bokrecensent

"Mattssons språk är så förbaskat finslipat, hennes sätt att måla upp miljöer och gestalta karaktärer inget annat än fenomenalt. Jag kan komma på mig själv med att le åt detaljer som dyker upp under resans gång. Det är väl knappast någon hemlighet att jag verkligen gillar den här boken?" - Peter Westberg, författare, "Europa Refugium"

"Det känns inte som att man läser en berättelse utan att man upplever det tillsammans med karaktärerna. Man står på slagfältet med Muccio och Roderic, man går genom en morgontyst skog med Ailea
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varsel i natten
 2. +
 3. Dotter av jord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dotter av jord av Ann-Catrin Mattsson (inbunden).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Varsel i natten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otrolig!
  Elin Wesslén, 22 oktober 2023

  Älskar verkligen den här serien och vill bara att nästa bok ska komma ut!
  Förtrollande och helt omöjlig att lägga ifrån sig

 2. Vilken bok!!!
  Snezana Lindskog, 5 januari 2023

  Vi har lyssnat och längtat efter varje ledig stund för att lyssna vidare. Diskussionerna före och efter har gjort att boken har växt för varje kapitel vi hört. Att slutet är bländade och över förväntan är ett stort plus men också minus. Vem kan orka vänta på del tre?

  Ann-Catrin Mattssons liknelser är jordnära och så passande och klockrena för varje händelse. Miljöbeskrivningarna får sin touch också och gör platserna synliga för mig som läsare för mig vidare i händelserna.

  Ka... Läs hela recensionen

 3. Överjordiskt bra!
  Bokdaling, 23 november 2022

  Jag har förundrats över hur A-C har kunnat steppa upp från perfektion (Dotter av jord) till helt överjordiskt bra (Varsel i natten). Det är få författare som kan få in mig som läsare så totalt i en bok. Men A-C skriver så djupt och innerligt att jag blir både personligt och känslomässigt engagerad, uppslukad och förtrollad.

  Det är en väl avvägd balans mellan lugnt till svindlande tempo. Och vissa scener i boken trollbinder mig totalt genom att som i en film, i slowmotion spelas upp ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ann-Catrin Mattsson

 • Dotter av jord

  Ann-Catrin Mattsson

  Låt dig svepas med i det omöjliga och oändliga kärleksdramat mellan Ailea och Roderic i 1600-talets turbulenta Europa. Året är 1649 och krig rasar i Europa. Oroligheterna tvingar den unga Ailea och hennes familj att lämna sitt hem på Irland och sö...

 • Arvet från öst

  Ann-Catrin Mattsson

  Jordfödd Special Editions - vackert inbundna och tryckt i exklusiv soft touch är dessa samlarutgåvor utsökta presenter och den perfekta prydnaden i bokhyllan. Spänning, passion och mystik i 1600-talets Europa. Det storslagna kärleksdramat mellan A...