Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2021-11-25
Upplaga
1
Förlag
Dana Förlag
Översättare
Agneta Sellin
Originaltitel
Hardwiring Happiness : The New Brain Science of Contentment, Calm, and Confidence
Medarbetare
Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
203 x 137 x 17 mm
Vikt
300 g
SAB
Do
ISBN
9789198642841
Fast uppkoppling till lyckan : fyra steg som gör din hjärna nöjd, lugn och trygg (häftad)

Fast uppkoppling till lyckan : fyra steg som gör din hjärna nöjd, lugn och trygg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-11-25
189 243 Du sparar 54 kr!
 • Bokreatitel 2023! Boken levereras tidigast den 21/2.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I vår hjärna fastnar negativa erfarenheter lättare än positiva. Det är ett arv från människans ursprung när det gav bäst förutsättningar för överlevnad. I vårt moderna samhälle ser utmaningarna annorlunda ut och hjärnan skapar helt i onödan oro, stress och andra negativa reaktioner.

Den goda nyheten är att forskningen visar att vi kan påverka hur hjärnan fungerar. Med utgångspunkt i positiva upplevelser i vardagen - som att njuta av en kopp te, glädjas åt ett leende eller lyckas med något vi skjutit upp - kan vi bygga de nervstrukturer som skapar välmående. I "Fast uppkoppling till lyckan" presenterar Rick Hanson en enkel och banbrytande metod som i fyra steg får oss att känna balans och lycka mitt i vardagens utmaningar. När vi vet hur vi ska göra räcker det att avsätta några minuter per dag för att göra hjärnan nöjd, lugn och trygg.

OM RICK HANSON
Rick Hanson är en amerikansk psykolog och författare som skrivit flera hyllade böcker om hjärnan och dess koppling till välmående och inre styrka. Med "Fast uppkoppling till lyckan" ges han för första gången ut på svenska. När boken gavs ut i USA tog den sig upp på New York Times bestseller-lista.

UR BOKENS SVENSKA FÖRORD AV KATARINA BLOM
"Lycka handlar sällan om att byta partner, tjäna mer pengar eller gå ner de där fem kilona. Det handlar om att stanna upp, lägga märke till och glädjas över och ta in det goda som kommer i vår väg. Det här är en nyckelfärdighet inom positiv psykologi och summerar det som även hjärnforskaren Richard Davidson betonat: Lycka är en färdighet - något vi alla kan träna på. Med den här boken i ryggen får vi en karta för att göra just det. En kompass i måendets labyrinter i vår egen vardag. I mitt yrke som psykolog gläds jag åt att Rick Hanson äntligen introduceras för svenska läsare."

Katarina Blom är psykolog, författare och föreläsare med positiv psykologi som specialområde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fast uppkoppling till lyckan : fyra steg som gör din hjärna nöjd, lugn och trygg
 2. +
 3. Lycka på fullt allvar : en introduktion till positiv psykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lycka på fullt allvar : en introduktion till po... av Katarina Blom, Sara Hammarkrantz (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fast uppkoppling till lyckan : fyra steg som gör din hjärna nöjd, lugn och trygg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok, men bättre på engelska
  Marie , 26 september 2022

  Boken är i grunden väldigt bra, jag hade gett den engelska versionen fem stjärnor. Men den mediokra svenska översättningen drar ner betyget. Det är mycket svårare att ta till sig innehållet i den svenska versionen. Det verkar som om boken körts genom något översättningsprogram utan att korrekturläsas efteråt. Meningsbyggnaden är på sina håll väldigt konstig och ibland används fel prepositioner.

  Jag vill rekommendera originalet på engelska, den är informativ och tankeväckande. Men jag... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rick Hanson