Filosoferna gav mig svaret (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
50
Utgivningsdatum
2021-02-24
Förlag
Solvändan Förlag
Dimensioner
212 x 143 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Dg,Dbc.55
ISBN
9789198645316
Filosoferna gav mig svaret (inbunden)

Filosoferna gav mig svaret

Inbunden,  Svenska, 2021-02-24
150
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Filosoferna gav mig svaret är en personlig bok om ett filosofiskt uppvaknande, om modet att inse att det man alltid trott faktiskt kan vara helt fel. Författaren beskriver hur han kom i kontakt med två filosofer och två argument, som fick det moraliska fundament han satt sin tillit till att börja krackelera och till slut rämna.

Argumenten bygger på en mycket enkel princip - att vi bör förhindra det som är dåligt om vi kan göra det utan att behöva offra något av jämförbar moralisk betydelse. Detta kan verka okontroversiellt och självklart, men om denna princip tillämpas konsekvent och fullt ut skulle det få mycket långtgående och kostsamma konsekvenser för vårt nuvarande sätt att leva. Men till syvende och sist handlar det om att leva som vi lär och vilken slags människa vi vill vara. Och filosoferna gav svaret.

Richard Ohlsson är bibliotekarie på Stagneliusskolan i Kalmar och har skrivit flera böcker, bland annat Bibliotekarien och etiken samt två historiska böcker, en om sin "egen" skola, Stagneliusskolan, och en i samband med 500-årsminnet av Gustav Vasas landstigning i Kalmar, Gustav Vasa i Kalmar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Richard Ohlsson