Selektiv mutism En handbok för familjer och anhöriga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2021-02-17
Upplaga
1
Förlag
Tala om tystnad / Lokomotiv
Originaltitel
Selektiv mutism En handbok för familjer och anhöriga
Dimensioner
5 x 184 x 140 mm
Vikt
190 g
SAB
Vla
ISBN
9789198650907

Selektiv mutism En handbok för familjer och anhöriga

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-02-17
268
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Selektiv mutism är en ångestdiagnos som drabbar 1 av 100 barn och innebär en oförmåga att tala i vissa sociala situationer och med vissa personer - oftast utanför hemmet. Barnet har generellt ett fullt utvecklat språk och pratar med sina familjemedlemmar.

Det här är den första svenska handboken om SM för familjer och anhöriga.

Den kan med fördel även läsas av pedagoger, lärare, fritidsledare och yrkesverksamma inom vården.

Boken innehåller 11 lättlästa kapitel om diagnosen, behandling, bemötande, skolåren, fritidsliv och familjeliv. Texterna har skrivits i nära samarbete med psykologer, logo- peder och specialpedagoger. I boken finns tips och exempel på kommunikationsövningar, samt berättelser från barn och vuxna som lever med diagnosen.

Johanna Syrén föddes 1980 och bor i Bollnäs. Hon är bildjournalist, fotolärare, kommunikatör och projektledare. 2020 grundade hon Tala om tystnad som synliggör ångestdiagnosen selektiv mutism.

Ebba Zettergren föddes 1975 och bor i Stockholm. Hon är journalist, kommunikatör, projektledare och webbredaktör med erfarenhet inom content marketing.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Selektiv mutism En handbok för familjer och anhöriga
 2. +
 3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 547 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Jojo och locket i halsen

  Ebba Zettergren

  Jojo älskar delfiner. Hon älskar också att spela teater, dansa och sjunga. Och hon är världsbäst på att berätta roliga historier. Jojo ska börja i förskoleklass. Det känns roligt. Men det händer plötsligt något konstigt. Det är liksom ett lock som...

 • Av jorden / Of the Earth

  Johanna Syrén

  Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterli...