Intressanta tider : ekonomi och geopolitik i det 21:a århundradet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2021-08-16
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Originaltitel
-
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
230 x 155 x 27 mm
Vikt
626 g
SAB
Ob
ISBN
9789198670615
Intressanta tider : ekonomi och geopolitik i det 21:a århundradet (häftad)

Intressanta tider : ekonomi och geopolitik i det 21:a århundradet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-08-16
161
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Världen förändras snabbt. Globaliseringen har lett till ökat välstånd och en jämnare global inkomstfördelning. Samtidigt har inkomstskillnaderna ökat, såväl i de utvecklade länderna som i de snabbväxande emerging markets -länderna. Nya stormakter växer fram och gamla försvagas, med den ekonomiska utvecklingen som drivkraft. Maktspelet mellan stormakterna har blivit mer komplext och riskerna för konflikter ökar. En antiglobaliseringsvåg och populistiska politiska reaktioner gör det svårt att rationellt hantera den politiska utvecklingen. Denna bok riktar sig till dig som vill förstå dessa förändringar. Sven Hegelund, med en lång erfarenhet av svensk och europeisk ekonomi och politik, ger här sin syn på vår tids stora geopolitiska förändringar. Han menar att vi mer än någonsin behöver EU och att EU behöver utvecklas till en självständig aktör, jämbördig med USA, Kina och Ryssland. Europa behöver ta ett större eget ansvar för sin säkerhet. Sverige och Norden måste delta mer aktivt i EUs centrala samarbetsprojekt och det är dags att på nytt diskutera att införa euron som svensk valuta. Han har också synpunkter på hur EU skall hantera tillväxt, sysselsättning och skulder efter Coronakrisen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Intressanta tider : ekonomi och geopolitik i det 21:a århundradet
  2. +
  3. Djävulens schackbräde : Allen Dulles, CIA och uppkomsten av USA:s hemliga regering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djävulens schackbräde : Allen Dulles, CIA och u... av David Talbot (inbunden).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Intressanta tider : ekonomi och geopolitik i det 21:a århundradet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Givande läsning

    Boken Intressanta tider beskriver det ekonomiska och politiska läget på ett bra sätt och man en får bra överblick, en läsvärd bok.

Visa alla 1 recensioner