Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Gränsland (del 1)
Antal sidor
509
Utgivningsdatum
2021-08-23
Förlag
Word Alchemy Publishing
Dimensioner
178 x 110 x 31 mm
Vikt
268 g
SAB
Hc
ISBN
9789198675504

Särling

(6 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-08-23
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det lackar mot halloween och höstmörkret sveper in över den lilla bohuslänska staden Västernäs, där Eira Lindberg driver sin bokhandel. Eira tillhör stadens övernaturliga invånare, som sedan en tid lever öppet bland människorna. Eira är hamnskiftare - särling, i folkmun - men växte upp med människor och vill helst bara sköta sin mysiga butik och dricka en god kopp kaffe i lugn och ro.

Men friden störs när någon plötsligt hänger en kasse med ett avhugget huvud på bokhandelns dörr en mörk kväll. Huvudet visar sig tillhöra en nyligen transformerad älva, och mordet eldar på de redan starka motsättningarna mellan människor och övernaturliga varelser. Det särlingsfientliga partiet Humandemokraterna anar morgonluft och såväl älvor som varulvar rustar för att skydda sig. Men varför hängde mördaren huvudet just på Eiras dörr?

Det makabra mordet blir början på en dödlig katt-och-råtta-lek där mördaren tvingar Eira att konfrontera sig själv och sin okända familjebakgrund. För hur kommer det sig egentligen att hon är det enda varlodjuret i Västernäs ...?

***

E-L Neander debuterar med Särling, en smart, spännande och rolig urban fantasy-roman i ett nutida Sverige som liknar vårt. Boken är del ett i den planerade serien Gränsland. Författaren är född och uppvuxen i Kungshamn, och bor numera i Göteborg med sin familj.

***

"Urban fantasy när den är som bäst."

HELEN EKEROTH, FÖRFATTARE TILL TRILOGIN DRAKBERIDAREN.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Särling
 2. +
 3. Midvinterblot

De som köpt den här boken har ofta också köpt Midvinterblot av E-L Neander (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Särling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magisk!
  Kristina Dowling, 14 december 2022

  Ewa-Lotta har skapat både ett förtrollande och mörkt samhälle i fiktiva Västernäs där särlingar (hamnskiftare) lever sida vid sida med båda varulvar, häxor och älvor. Språket är så vackert och poetiskt och man känner verkligen omgivningarna när man läser, dialogerna rappa och härligt ironiska och det händer saker hela tiden. Det finns många paralleller till vår egen "riktiga" värld och jag tycker att det har fångats perfekt. Dessutom har jag fått ett nytt favoritord. Runsnärjd. Helt magiskt vackert!

 2. Spännande deckarhistoria i fantasymiljö
  Jensa, 28 april 2022

  Ett gediget hantverk med driven handling kring ett brott i fantasymiljö. Leker med referenser till den verkliga världen på ett kul sätt. Rekommenderas varmt, ser fram mot fortsättningen.

 3. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 2 november 2021

  Något av det roligaste med att jobba som skolbibliotekarie är alla härliga ungdomsböcker som jag får möjlighet att upptäcka. Kanske hade jag missat dem annars!
  En av dem är Särling av E-L Neander. Det är en urban fantasy som utspelar sig iVästernäs, en helt vanlig liten stad på västkusten befolkad av en del inte så vanliga invånare. I Västernäs lever älvor och hamnskiftare sida vid sida med, eller snarare vid sidan av människorna. Det är ett samhälle olikt det vi lever i på många sätt me... Läs hela recensionen

 4. Härligt annorlunda
  Bokmalwa, 21 oktober 2021

  Den här har jag väntat på utan att veta om det! Klart annorlunda bok, men ändå helt naturligt med ett samhälle med älvor, människor, varulvar, häxor och inte minst varlodjur. Magisk vardag, spännande och underhållande, hoppas E-L Neander skriver mycket mer om Särlingarna.

 5. Älskar hur flera gengrer vävs ihop
  Npoj, 25 september 2021

  Visste inte alls vart det skall ta vägen. Så kul, inte ofta jag blir överraskad av mer "lätta" böcker nuförtiden;).

 6. Dåligt språk
  Anna-Lena Thurén, 1 september 2021

  Till vilka vänder dig denna bok? Vuxna, ungdomar, barn? Det är för mycket svordomar och larviga uttryck! Jag brukar inte ge upp om en bok men har gjort det nu! Beskrivningen lät spännande och hade det inte varit för språket hade jag läst den.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av E-L Neander

 • Midvinterblot

  E-L Neander

  Midvinterblot är en spännande, smart och våldsamt dramatisk fantasyroman som håller läsaren i ett fast grepp från början till slut. Nästa del kan inte komma fort nog! Helhetsbetyg: 5, BTJ. Lektör: Lovisa Blomberg Vintern vägrar släppa taget om den...