Flykten över järnridån - En sann historia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (175.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anders Blentare
Utgivningsdatum
2021-03-19
Förlag
Vibery Audiobooks
ISBN
9789198680058
Flykten över järnridån - En sann historia (ljudbok)

Flykten över järnridån - En sann historia Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-03-19

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Året är 1965 och Berlinmuren har kastat sin skugga över världen i fyra år. Under en studieresa i Europa träffar den unge Hans Christian Cars en vacker kvinna, Isolde, på tåget. Ljuv musik uppstår och snart spirar kärleken. Men situationen är komplicerad, för att inte säga omöjlig, eftersom Hans Christian är svensk och hans älskade Isolde bor i Östberlin. Mellan dem står järnridån och alla hinder för deras gemensamma liv som den representerar.

I största tysthet börjar paret planera en flykt. Isolde måste lämna Östberlin, något som knappast är möjligt att arrangera på legal väg. Men hur ska det gå till? Under muren? Höga risker och hårt arbete. Smuggling genom muren? Gränsvakterna blir bara skickligare på att upptäcka sådant. Kan man då ta sig över muren? Ja, kanske.

Paret bestämmer sig för att Hans Christian ska lära sig flyga och hämta Isolde från en äng någonstans i Östeuropa. Under knappt ett år planeras flykten in i minsta detalj. Men kan en svensk student utan tidigare flygerfarenhet verkligen lyckas ta sin älskade över muren på ett sätt som inte upptäcks av gränsförsvaret? Trots minutiösa förberedelser är katastrofen ständigt nära.

Flykten över järnridån är en sann historia om en kärlek som trotsar alla gränser, och om hur envishet och målmedvetenhet kan övervinna alla hinder.

Hans Christian och Isolde är alltjämt lyckligt gifta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flykten över järnridån - En sann historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk prestation
    -, 16 april 2022

    Mycket intressant bok, en verklig prestation. Jag känner igen många miljöer från Öst-Tyskland få jag jobbade där på 80-talet. Minns att jag gick ända fram till gränsen vid Brandenburger Tor och talade med de Öst-Tyska gränsvakterna. Passerade många gånger Checkpoint Charlie, jag tappade tyvärr kontakten med flickvän Ingrid i Öst Berlin. Åkte också bil via Sassnitz. Av en slump har jag också rest i HC:s fotspår i Polen. En mycket stor prestation, jag är mycket imponerad. Dessutom började jag en pilotutbildning på just Skå Edeby,

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans Christian Cars