Mullvadarna (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-03-29
Upplaga
1
Förlag
Prosak Förlag
Översättare
Linnea Rutström
Originaltitel
Los Topos
Medarbetare
Cukrowska, Patricia (form)
Illustratör/Fotograf
Elwira Gocowska
Dimensioner
178 x 130 x 14 mm
Vikt
192 g
SAB
Hce
ISBN
9789198684704
Mullvadarna (häftad)

Mullvadarna

Häftad,  Svenska, 2021-03-29
189

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Historien tränger sig på trots avsaknaden av minne. För hur beskriva det som inte finns? Det utraderade? Det är i gestaltandet av ett tomrum, det icke-sagda, en plats där avsaknaden av ett förflutet har resulterat i avsaknaden av framtid som Mullvadarna blir som starkast."
Joel Kellgren, 2021, Aftonbladet.

 

"Bruzzones samtidigt melankoliska och hårdkokta prosa kommer åt en paranoid slags sorg i förhållande till det ärvda traumat som ofta får denna lilla sugande roman att blixtra och spraka."
Hanna Nordenhök, 2021, Expressen.

Mullvadarna rör sig i gränslandet mellan romantisk roman och noir fiction. Huvudpersonen tar oss med på en jakt genom Argentina, men också genom sig själv, efter sin stora kärlek: transvestiten Maira, som kanske också är hans bortrövade bror och en infiltrerad polismördare allt är tvetydigt och övergår i en mardrömsaktig vansinnesfärd. Romanen tar också avstamp i dagens Argentina, det vill säga det Argentina som blev kvar efter militärjuntan på 80-talet och ställer frågor om identitetsskapande och de tiotusentals personer som försvann under militärdiktaturen. Något som författaren själv har erfarenhet av då hans föräldrar var bland dessa desaparecidos försvunna .

Bara några sidor in i berättelsen suddas Bruzzones bläck ut, prosan blir kristallklar och går in i drömmens poesi och deliriets universum. Med en febrig berättarröst får vi följa huvudpersonen till de mest udda platser, från föräldrahemmet ner till Bariloche, genom dennes personliga metamorfos, bland drömmar och paranoia, men med en skarp blick riktad mot problematiken kring diktaturens efterdyningar och de försvunna.

Félix Bruzzone (1976, Buenos Aires) studerade litteratur på Universidad de Buenos Aires och utbildade sig så småningom till grundskolelärare. Han har ut- setts till en av decenniets viktigaste författare av Argentinas största dagstidning, Clarin. Bruzzones författarskap kretsar kring identitetsskapande i spåren av den argentinska militärdiktaturen från 1970- och 80-talet och de avtryck som denna blodiga historia lämnat i dagens demokratiska Argentina. Bruzzones föräldrar var bland de tiotusentals personer som spårlöst försvann under militärjuntans styre. 2006 startade Bruzzone bokförlaget Tamarisco. Hans första bok, novellsamlingen 76 gavs ut på samma förlag 2008. Senare samma år kom första upplagan av Mullvadarna (Los Topos). Boken gavs sedan ut i ny upplaga på Argentinska Penguin Random House. Sedan dess har en rad andra böcker av Bruzzone getts ut, både i Argentina och övriga världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mullvadarna
  2. +
  3. Melancolia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Melancolia av Mircea Cartarescu (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »