Svensk skola : ett riggat maratonlopp (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2022-08-23
Upplaga
1
Förlag
Lil'Lit Förlag AB
Medarbetare
Prekopic, Vesna (form)
Dimensioner
210 x 135 x 7 mm
Vikt
160 g
SAB
Ea
ISBN
9789198696080

Svensk skola : ett riggat maratonlopp

Häftad,  Svenska, 2022-08-23
200
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det här är en debattbok och ingen vetenskaplig bok. Jag har utgått från mina egna lärdomar och erfarenheter från trettio år på olika positioner i svenskt skolväsende. När detta skrivs har jag inga politiska uppdrag och har inte heller någon annan arbetsgivare som jag måste förhålla mig till. Jag är bara lojal mot mina egna övertygelser och mot de härliga ungar som jag har mött under åren, bland annat i Vårberg, Husby, Fittja, Lessebo, Arjeplog och Rosengård. Jag önskar att alla politiska aktörer först skulle ställa sig frågan om man tycker det är okej att ett barns möjligheter att nå skolans mål är så fundamentalt beroende av var man bor, vilken skola man går i eller vilken utbildning barnets föräldrar har. Om vi först kan komma överens om att alla barn borde ha lika möjligheter så kan vi bjuda in skolans professionella till en verklig diskussion om hur det målet ska kunna nås."
Erik Nilsson (f. 1965) har mer än trettio års erfarenhet från svensk skola, både som politiker och tjänsteman. Han har bland annat varit skolborgarråd i Stockholm, utbildningschef i Botkyrka, avdelningschef på Skolverket och statssekreterare på utbildningsdepartementet. Han skriver engagerat och personligt om mekanismerna bakom det ojämlika skolsystemet och vad man kan göra åt dem. Svensk skola - ett riggat maratonlopp är hans debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk skola : ett riggat maratonlopp
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Nilsson